Skoči do osrednje vsebine

Soboški škof msgr. dr. Peter Štumpf na obisku v Monoštru

Na Generalnem konzulatu Republike Slovenije smo gostili soboškega škofa msgr. dr. Petra Štumpfa in duhovnike, msgr. Franca Režonjo, škofovega vikarja za narodnosti, ter g. Vilija Hribernika in g. Dejana Horvata iz obmejnih župnij Dolenci in Markovci.

Generalna konzulka Metka Lajnšček, markovski župnik Dejan Horvat, škofov vikar za narodnosti msgr. Franc Režonja, soboški škof msgr. dr. Peter Štumpf in dolenski župnik Vili Hribernik na Generalnem konzulatu | Avtor: KMN

1 / 2

Na srečanju je bil poudarjen pomen verske oskrbe v maternem jeziku, ki jo murskosoboška Škofija zagotavlja pripadnikom slovenske skupnosti na Madžarskem. Sogovorniki so izpostavili potrebo po vključevanju mladih tako preko poučevanja slovenskega verouka kot različnih obšolskih aktivnosti s ciljem ohranjanja maternega jezika ter kulturne in narodne pripadnosti porabskih Slovencev. Generalna konzulka Metka Lajnšček se je murskosoboški škofiji in duhovnikom zahvalila za njihovo delo, ki ga opravljajo v korist porabske slovenske skupnosti.
Ob tej priložnosti so skupaj obiskali Slovenski center Lipa, v katerem imajo sedež slovenske organizacije, časopis Porabje in slovenski Radio Monošter.