Skoči do osrednje vsebine

Dogodek ob predstavitvi publikacije: Slovenia Health System Review 2021 Health Systems in Transition (HiT) Series

Državni sekretar Vindišar med nagovorom udeležencem dogodka ob predstavitvi publikacije. Z Josephom Figuerasom.

Državni sekretar Vindišar med nagovorom udeležencem dogodka ob predstavitvi publikacije.

Dogodek je potekal v organizaciji Ministrstva za zdravje in Evropskega observatorija za zdravstvene sisteme in politike.

Analiza slovenskega zdravstvenega sistema je pregled nedavnega razvoja na področju organizacije in upravljanja, financiranja zdravstva, zdravstvenega varstva, zdravstvenih reform in uspešnosti zdravstvenega sistema.

Na dogodku je udeležence nagovoril državni sekretar, Franc Vindišar. Poročilo je predstavil Tit Albreht (Nacionalni Institut za Javno Zdravje), skupaj s soavtorico poročila Katherine Polin iz Evropskega observatorija za zdravstvene sisteme in politike. Na okrogli mizi je sodelovala direktorica Direktorata za javno zdravje, Vesna Kerstin Petrič, poleg predstavnice Evropske komisije Nathalie Berger in predstavnice Svetovne zdravstvene organizacije Natasha Azzopardi-Muscat. Dogodek je povezoval Josep Figueras, direktor Evropskega observatorija za zdravstvene sisteme in politike, ki se je v Sloveniji mudil na neformalnem zasedanju zdravstvenih ministrov na Brdu, ki je potekalo te dni.