Skoči do osrednje vsebine

Slovenija in Kosovo za skupno pomoč pri naravnih nesrečah

Minister za obrambo mag. Matej Tonin in notranji minister Republike Kosovo Xhelal Sfeçla sta v imenu obeh vlad, Vlade Republike Slovenije in Vlade Republike Kosovo podpisala sporazum o sodelovanje pri varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Sporazum ureja okvirne pogoje sodelovanja pri preprečevanju nesreč in zagotavljanju pripravljenosti, prostovoljni medsebojni pomoči ob nesrečah na ozemlju druge pogodbenice in druge oblike medsebojnega sodelovanja.

S podpisanim sporazumom sodelovanje med obema državama poteka na različnih področjih. Poleg pomoči ob nesrečah pri zaščiti in reševanju ter pri lajšanju in odpravi posledic nesreč sporazum predvideva sodelovanje tudi pri izmenjavi znanstvenih in tehničnih znanj ter prenos strokovnega znanja in izkušenj o varstvu pred nesrečami, izobraževanje in usposabljanje osebja, ki sodeluje pri dejavnostih zaščite in reševanja, razvoj in proizvodnjo zaščitne in reševalne opreme, državi pa bosta sodelovali tudi v medsebojnem obveščanju o nevarnostih nesreč in njihovih posledicah.

Ministra podpisujeta sede za konferenčno mizo. V ozadju so zastave Kosova, Slovenije in EU

Minister za obrambo mag. Matej Tonin in notranji minister Republike Kosovo Xhelal Sfeçla sta podpisala sporazum o sodelovanje pri varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami | Avtor: Bruno Toič, MORS

1 / 2