Skoči do osrednje vsebine

Zasedanje vodij veterinarskih služb EU na Brdu pri Kranju

Generalni direktor Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) Matjaž Guček je v okviru PSEU21 vodil zasedanje vodij veterinarskih služb na Brdu pri Kranju od 29.9.- 1.10.2021.

Na Brdu pri Kranju je od 29.9.2021 do 1.10.2021 potekalo zasedanje vodij veterinarskih služb (CVO), ki je prvič po pričetku epidemije Covid 19 potekalo v živo.


Srečanje se je začelo v sredo 29.9.2021 z delovnim sestankom vodij veterinarskih služb. Pred začetkom sestanka nas je s svojim obiskom počastil minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek, ki je v uvodnem govoru izpostavil kako pomembno nalogo so veterinarske službe opravile v času epidemije Covid-19 ter kakšne izzivi na področju veterine nas čakajo v prihodnje (zmanjševanje porabe antibiotikov v živinoreji, Pobuda evropskih državljanov Končajmo dobo kletk). Po nagovoru ministra je generalni direktor UVHVVR Matjaža Gučka vodil sestanek po planirani agendi, kjer so bile glavne vsebine digitalizacija v veterinarstvu in nadzora na področju varne hrane, Mednarodna organizacija za zdravje živali (OIE) in druge aktualne vsebine na področju veterinarstva.


V četrtek se je srečanje nadaljevalo v obliki neformalnega druženja, kjer so se vodje odpravile na strokovno ekskurzijo v Krajinski park Sečoveljske soline. Krajinski park je območje habitatov redkih, ogroženih in značilnih rastlinskih in živalskih vrst. Ekskurzijo smo zaključili z ogledom našega obmorskega mesta Piran.


V petek je potekal zaključni sestanek, kjer se je obravnavala dolgoročna agenda dela vodij veterinarskih služb.


Naslednji sestanek bo potekal konec oktobra, predvidoma v živo v Bruslju.