Skoči do osrednje vsebine

Delovni obisk Zasavske regije

Vlada Republike Slovenije je obiskala Zasavsko regijo. Obiska se je udeležila tudi mag. Kristina Šteblaj, državna sekretarka na Ministrstvu za finance. V okviru vladnega obiska je obiskala Predilnico Litija, Steklarno Hrastnik, Finančni urad Hrastnik in Ajpes v Trbovljah.

Predilnica Litija je predilnica bombaža, specializirana za prstančno predenje prej iz dvo- ali več komponentnih mešanic različnih naravnih in umetnih vlaken. Direktor Gašper Lesjak je dejal, da predilnica z lastnim razvojem izdelkov nenehno ustvarja nova in inovativna vlakna. »Smo ena izmed vodilnih evropskih proizvajalk specialnih prej iz naravnih in sintetičnih vlaken ter njihovih mešanic,« je dodal direktor Lesjak.

V nadaljevanju je državna sekretarka obiskala Ajpes, izpostavo v Trbovljah. Z vodjo Ireno Murnc je govorila tudi o poslanstvu in vizijah Ajpes-a. »Želimo pridobivati in voditi podatke o poslovnih subjektih in njihovem poslovanju in jih učinkovito predstaviti javnosti,« je poudarila ga. Murnc. Sledil je obisk Finančnega urada Hrastnik. Direktor Uroš Roglič je mag. Šteblaj seznanil z delom urada in z izzivi s katerimi se srečujejo pri svojem delu.

V Hrastniku pa si je državna sekretarka, skupaj z ministrom Markom Borisom Andrijaničem, ogledala Steklarno Hrastnik, ki ima že 160 letno tradicijo.  V Steklarni proizvajajo različne izdelke, med njimi steklenice za alkoholne pijače, stekleničke za parfumerijo in kozmetično industrijo ter namizno steklo.

Sledil je sklepni del obiska regije; javna tribuna v Trbovljah, kjer so na aktualna vprašanja odgovarjali gospod Janez Janša, predsednik vlade, in ministri ter državni sekretarji, ki so se udeležili regijskega obiska.