Skoči do osrednje vsebine

V zavodu Dob je potekalo predavanje o zdravem načinu življenja

V Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni smo 15. septembra 2021 organizirali predavanje o zdravem načinu prehranjevanja in o pravilni uporabi fitnes naprav.

Predavanje je izvedel osebni trener Alen Štritof, nekdanji tekmovalec borilnih veščin ter organizator državnega in mednarodnega tekmovanja v tajskem boksu. V prvem delu izobraževanja je predavatelj predstavil smernice zdrave prehrane športnikov ter nasvete za izboljšanje življenja ali počutja. V drugem delu je izvedel praktični prikaz vaj, ki jih priporoča poleg že ustaljenih in ki jih večina športnikov in uporabnikov fitnesa ponekod že izvaja. Demonstriral je tudi kako bi si lahko dodatno popestrili in izboljšali trening ter dosegali boljši napredek z manjšim tveganjem za poškodbe.

Delavnica je povezovala teoretične in praktične vsebine, vseskozi pa je potekal tudi pogovor med udeleženci. Dober odziv obsojencev je pokazal, da je tovrstna tema aktualna pri zaprtih osebah, ki jim zdrav način življenja ni tuj in jim možnost rekreacije v zaporu veliko pomeni.

 

Predavatelj obsojencem podaja vsebino predavanja

Izvedeno predavanje o zdravem načinu življenja v zaporu na Dobu | Avtor: Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij