Skoči do osrednje vsebine

Srečanje veleposlanika Iztoka Grmeka s predsednikom poslovnega združenja EconomieSuisse Christophom Mäderjem

Veleposlanik Iztok Grmek se je 27. septembra 2021 v Bernu sestal s predsednikom poslovnega združenja EconomieSuisse Christophom Mäderjem.
Mag. Iztok Grmek in Christoph Mäder

Mag. Iztok Grmek in Christoph Mäder

Predsednik EconomieSuisse vidi Slovenijo in slovensko gospodarstvo kot priložnost za nadaljnjo internacionalizacijo švicarskega gospodarstva v regiji srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope. Konkretni primeri poslovnega sodelovanja švicarskih in slovenskih podjetij potrjujejo, da je Slovenija investicijska priložnost in da je lahko tudi regionalni "hub" za potrebe švicarskih podjetij.

Sogovornika sta se strinjala, da kljub zelo ugodnim trendom rasti potenciali bilateralnega sodelovanja niso (dovolj) izkoriščeni. Priložnosti na slovenskem trgu v Švici tudi še vedno niso dovolj prepoznane. Predsednik Mäder je izpostavil, da je bil presenečen, ko je videl podatke kako močan je trend rasti aktualnega gospodarskega sodelovanja med državama in da je po slovenski statistiki Švica postala drugi zunanjetrgovinski partner Slovenije.

Dogovorjeno je bilo nadaljnje operativno sodelovanje Veleposlaništva Republike Slovenije na konkretnih promocijskih projektih EconomieSuisse. Tak zelo viden projekt je letna konferenca "Tag der Wirtschaft" 10. septembra 2021 v Baslu. V letu 2022 bo ta promocijskih dogodek EconomieSuisse 9. septembra v Lausanni.