Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar na 76. zasedanju Generalne skupščine OZN

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je spremljal predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, ki je na splošni razpravi nagovoril Generalno skupščino v imenu Republike Slovenije. Predsednika Pahorja je spremljal tudi na pogovoru z generalnim sekretarjem Organizacije združenih narodov (OZN) Antóniem Guterresem.
minister sedi v skupčini združenih narodov na zaslonu pa predsednik

Minister dr. Logar je v Generalni skupščini spremljal nagovor predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 2

Minister dr. Logar je danes v Generalni skupščini spremljal nagovor predsednika RS Boruta Pahorja. Predsednik Pahor je v svojem nagovoru pozval k solidarnosti pri spopadanju s pandemijo covida-19 in izpolnjevanju zavez na področju podnebnih sprememb, ki vplivajo tudi na pomanjkanje vode. Izpostavil je pomen digitalizacije in novih tehnologij pri soočanju z aktualnimi izzivi. Opozoril je na pereče humanitarne in varnostne razmere po svetu ter poudaril pomen spoštovanja mednarodnega prava in človekovih pravic.

Minister dr. Logar se je udeležil tudi srečanja predsednika Pahorja z generalnim sekretarjem OZN Antóniem Guterresem. Pogovor je bil osredotočen na podnebne spremembe in aktualne varnostne izzive. Sogovornika sta poudarila pomen krepitve multilateralizma pri gospodarskem in družbenem okrevanju po covidu-19 in gradnje odpornosti. Predsednik Pahor je generalnega sekretarja povabil, da obišče Slovenijo prihodnje leto ob 30. obletnici vstopa naše države v OZN.