Skoči do osrednje vsebine

Slovenija gosti letno srečanje nacionalnih koordinatorjev usposabljanj evropskega mehanizma civilne zaščite

V okviru Predsedovanja Svetu Evropske Unije skupaj z Evropsko komisijo organiziramo letni sestanek nacionalnih koordinatorjev usposabljanj v okviru evropskega mehanizma civilne zaščite.

»Dobro usposobljeni pripadniki civilne zaščite in  strokovnjaki za obvladovanje nesreč so ključni za hiter, dobro usklajen in učinkovit evropski odziv na naravne in druge nesreče. Sodobna, fleksibilna in v prihodnost usmerjena usposabljanja bodo prispevala k večji odpornosti Evropske unije v primeru naravnih in drugih nesreč,« je v uvodnem nagovoru v imenu Slovenskega predsedstva povedal mag. Stanislav Lotrič, namestnik generalnega direktorja URSZR.

Osrednja tema sestanka, ki poteka 22. in 23. septembra v obliki videokonference, je vloga nacionalnih koordinatorjev v prenovljenem evropskem programu usposabljanj na področju civilne zaščite. Poleg vsebinskih in organizacijskih prilagoditev izvajanja usposabljanj v času nesreč večjega obsega, prenovljen program učinkoviteje odgovarja na izzive in zahteve evropskega mehanizma civilne zaščite. Trend prihodnjih programov usposabljanj gre v smeri kombiniranih usposabljanj, ki se deloma izvajajo v živo, deloma pa v digitalni obliki.

Na dvodnevnem srečanju bodo udeleženci izmenjali raznolike izkušnje in strokovna znanja, ki bodo  prispevala k učinkovitejši prenovi nalog nacionalnih koordinatorjev usposabljanj in opredelitvi njihove vloge v prihodnje.

V ospredju oseba za računalnikom v ozadju še dve osebi za katerima sta slovenska in evropska zastava.

Slovenska delegacija otvorila sestanek kot predsedujoča Svetu EU. | Avtor: Jakob Oražem

1 / 3