Skoči do osrednje vsebine

Podatkovna ekonomija: na človeka osredotočen pristop

Evropska delegacija pri Združenih narodih v Ženevi, Stalno predstavništvo Švice pri Uradu Združenih narodov (ZN) v Ženevi, Stalno predstavništvo Slovenije pri Uradu ZN in drugih mednarodnih organizacijah v Ženevi (kot predsedujoča Svetu EU) ter Ženevska internetna platforma vas vabijo na vrsto dialogov pod naslovom "Iz Ženeve: razmišljanja o digitalni prihodnosti". Prvi dogodek bo potekal v sredo, 22. septembra 2021.
Promocijski letak za 4 dogodke o digitalizaciji, z napisom: Reflections on Digital Future

Promocijski letak za serijo dogodkov o digitalizaciji v Ženevi | Avtor: Geneva Internet Platform

Pogovori, povezani z mednarodno Ženevo kot središčem globalne digitalne politike, se osredotočajo na prednostna vprašanja glede trenutnega razvoja, vključno z nedavnim Akcijskim načrtom generalnega sekretarja ZN za digitalno sodelovanje.

Drugi dogodek v seriji pod naslovom "Podatkovna ekonomija: na človeka osredotočen pristop" se bo na spletu odvijal v sredo, 22. septembra. Registracija je brezplačna.

Nova doba podatkov se je šele začela. Današnja uporaba podatkov bo določila smer naše digitalne prihodnosti. Da bi navdihnili organizacije, da ustvarijo vrednost in pozitivno prispevajo k oblikovanju prihodnosti družbe, gledamo na podatkovno gospodarstvo - kaj to pomeni za države, podjetja in državljane. Pristopi, usmerjeni v človeka, pri vprašanjih varovanja zasebnosti in upravljanja s podatki ne bi smeli ovirati inovacij in gospodarske rasti.

Razprava se bo osredotočala na naslednja vprašanja:

  • Ponovni razmislek o verigi dobave podatkov: kako zagotoviti zaupanja vredno, pošteno in inovativno podatkovno gospodarstvo;
  • Kako pristopiti k kompromisu med podatkovnim potencialom in varstvom pravic posameznikov?
  • Vključevanje državljanov: Kako lahko od uporabnikov preidemo v aktivne digitalne državljane?
  • Kakšne vloge imajo vlade, civilna družba in zasebni sektor?