Skoči do osrednje vsebine

Minister Šircelj ob dnevih zavarovalništva nagovoril udeležence dogodka

Minister Andrej Šircelj je preko video povezave nagovoril udeležence že tradicionalnega dogodka Slovenskega zavarovalnega združenja. 27. dnevi zavarovalništva v Sloveniji letos potekajo pod sloganom »Čas mineva s pogledom na jutri«.

Minister je uvodoma dejal, da se razmere na gospodarskem področju izboljšujejo in, da so bili ukrepi, že sprejeti na ravni Evropske unije, korak v pravo smer. "So pa posledice v državah članicah različne, zato tudi proces okrevanja v državah ne bo enak," je dodal minister.

"Pomembno vlogo imajo Načrti za okrevanje in odpornost, ki bodo omogočili investicije v zeleno in digitalno ter reforme zdravstvenih in pokojninskih sistemov, kar bo zagotovilo boljše življenje za ljudi," je misel strnil mag. Šircelj in poudaril, da si v okviru slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije prizadevamo za čim večji napredek.

Minister za finance je ob zaključku video nagovora omenil, da v Republiki Sloveniji še nismo bili soočeni s stečajem zavarovalnice in oškodovanjem zavarovancev. Zavarovalniškemu sektorju je ob koncu nagovora zaželel uspešno poslovanje.