Skoči do osrednje vsebine

Dan evropskega sodelovanja praznovali tudi v dvorcu Rakičan

V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo okviru Dneva evropskega sodelovanja predstavili tudi učinke projektov Programa sodelovanja Interreg Slovenija–Hrvaška 2014-2020.

V sodelovanju s programskim partnerjem Ministrstvom za regionalni razvoj in sklade EU Republike Hrvaške in predstavniki projekta LIVING CASTLES smo pripravili dogodek »Teden odprtih vrat projekta LIVING CASTLES in obeležitev 10. obletnice Dneva evropskega sodelovanja«, ki se je odvijal v dvorcu Rakičan na slovenski strani ter palači Herzer in Mestnem muzeju Varaždin na hrvaški strani.

Rezultate in pomen projektov čezmejnega sodelovanja so poudarili vsi govorniki in projektni partnerji: župan Občine Beltinci Marko Virag, vodja organa upravljanja Programa sodelovanja Interreg Slovenija–Hrvaška v  Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko mag. Nina Seljak, direktorica Urada Evropskega teritorialnega sodelovanja v Ministrstvu za regionalni razvoj in sklade EU Republike Hrvaške Stella Arneri, direktor in projektni partner Raziskovalno izobraževalnega središča RIS Dvorec Rakičan dr. Robert Celec ter dekan Međimurskega veleučilišta v Čakovcu doc. dr. sc. Igor Klopotan.

Več na spletni strani Programa sodelovanja Interreg Slovenija–Hrvaška 2014-2020.