Skoči do osrednje vsebine

Seja Medresorske vladne skupine za izvedbo repatriacijo

Danes je potekala 2. seja Medresorske vladne skupine za izvedbo repatriacije oseb slovenskega rodu iz Bolivarske republike Venezuele, ki jo je vodil državni sekretar na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Dejan Valentinčič.
Državni sekretar dr. Dejan Valentinčič na seji medresorske vladne skupine za izvedbo repatriacije

Državni sekretar dr. Dejan Valentinčič | Avtor: USZS

1 / 2

Po letu dni od prejšnje seje, je bil namen današnjega sestanka, ki so se ga udeležili predstavniki vseh relevantnih resorjev, ki sodelujejo pri izvedbi repatriacije, pregled dosedanjega dogajanja in izmenjava informacij o morebitnih izzivih, ki bi državo lahko čakali na tem področju v prihodnje. Sestanki med posameznimi resorji redno potekajo in sproti se rešujejo težave in pomanjkljivosti, namen današnje seje pa je bil izmenjava informacij o splošnem dogajanju, za katero je dobro, da so obveščeni vsi akterji, ki pri tem kompleksnem postopku sodelujejo.

Ugotovitev današnje sej je bila, da se vse repatriirane osebe v Sloveniji dobro počutijo, številni so že zaposleni, otroci, dijaki ter študenti so se vključili v izobraževalni sistem in posebnih težav ni zaznati. Skupaj je bilo do sedaj iz Venezuele v Slovenijo repatriiranih 63 oseb slovenskega rodu.