Skoči do osrednje vsebine

Minister Šircelj se je udeležil Eurofi foruma

Minister za finance mag. Andrej Šircelj je 9. septembra 2021 sodeloval na forumu Eurofi Financial Forum. Med drugim je dejal, da bomo z okrepljenimi naložbami v zeleni in digitalni prehod ter raziskave in razvoj dosegli večjo konkurenčnost.
Portretna fotografija

Minister Andrej Šircelj | Avtor: Ukom/Primož Predalič

Minister je uvodoma spomnil, da je bila pandemija covida-19 za vse velik šok. "K sreči smo priča izboljšanju. Cepivo stabilizira razmere in zmanjšuje negativna tveganja tudi za gospodarstvo," je dejal minister. 

Ukrepi v boju z epidemijo so bili učinkoviti in hitri. "Najpomembnejše pridobljene izkušnje so, da moramo biti pri odločanju hitri in odločni. V prihodnosti pa moramo dobiti odgovore, še preden se vprašanja sploh pojavijo," je povedal mag. Šircelj. 

Učinkovito izvajanje načrtov in doseganje ciljev bo Slovenijo po njegovem mnenju postavilo na pot večje konkurenčnosti. 

"To bomo dosegli z več naložbami v zeleni in digitalni prehod, v raziskave in razvoj, v izume in inovacije," je dejal minister in sporočil še: "Kot slovensko predsedstvo se želimo še naprej ukvarjati z oblikovanjem prihodnosti. V našem interesu je, da utiramo pot za nadaljnje razprave in odločitve ter prispevamo k skupnim ukrepom tudi v prihodnje."