Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar je od ekipe Gold ribbon Slovenia prejel zlate pentljice, simbol ozaveščanja o otroškem raku

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je sprejel ekipo Gold ribbon Slovenia, skupino otrok in mladostnikov, ki so preboleli ali pa še prebolevajo raka, in ozaveščajo o tej bolezni ter nudijo podporo sovrstnikom. Predstavniki skupine so ministru predali zlate pentljice, simbol ozaveščanja o otroškem raku. "Vaše sporočilo bom naslednji teden prenesel v hišo evropske demokracije v Strasbourgu," je dejal minister dr. Logar.
Člani ekipe z ministrom pred ozadjem z logotipom slovenskega predsedovanja Svetu EU, v rokah držijo zlate pentljice, ob strani stojita slovenska in evropska zastava

Sprejem ekipe Gold Ribbon Slovenia | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

Minister dr. Logar je pozdravil namen skupine, ki poskuša povezati otroke z rakom po celi Evropi. September je mesec ozaveščanja o otroškem raku in sovpada z obdobjem slovenskega predsedovanja Svetu EU. Boj proti raku je v ospredju slovenskih prednostnih nalog pri delovanju v EU že od začetka našega članstva v Uniji.

Minister dr. Logar bo na septembrskem plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu predal zlate pentljice predsedniku parlamenta, slovenskim poslancem in drugim sogovornikom. S tem bo simbolno prikazana predanost Slovenije pri soočanju s problematiko otroškega raka.