Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar je od ekipe Gold ribbon Slovenia prejel zlate pentljice, simbol ozaveščanja o otroškem raku

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je sprejel ekipo Gold ribbon Slovenia, skupino otrok in mladostnikov, ki so preboleli ali pa še prebolevajo raka, in ozaveščajo o tej bolezni ter nudijo podporo sovrstnikom. Predstavniki skupine so ministru predali zlate pentljice, simbol ozaveščanja o otroškem raku. "Vaše sporočilo bom naslednji teden prenesel v hišo evropske demokracije v Strasbourgu," je dejal minister dr. Logar.

Člani ekipe z ministrom pred ozadjem z logotipom slovenskega predsedovanja Svetu EU, v rokah držijo zlate pentljice, ob strani stojita slovenska in evropska zastava

Sprejem ekipe Gold Ribbon Slovenia | Avtor Ministrstvo za zunanje zadeve

Minister dr. Logar je pozdravil namen skupine, ki poskuša povezati otroke z rakom po celi Evropi. September je mesec ozaveščanja o otroškem raku in sovpada z obdobjem slovenskega predsedovanja Svetu EU. Boj proti raku je v ospredju slovenskih prednostnih nalog pri delovanju v EU že od začetka našega članstva v Uniji.

Minister dr. Logar bo na septembrskem plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu predal zlate pentljice predsedniku parlamenta, slovenskim poslancem in drugim sogovornikom. S tem bo simbolno prikazana predanost Slovenije pri soočanju s problematiko otroškega raka.