Skoči do osrednje vsebine

Neformalno srečanje ministrov in ministric za ekonomske in finančne zadeve

Ministrice in ministri za ekonomske in finančne zadeve se bodo 10. in 11. septembra srečali na Brdu pri Kranju. Srečanje bo gostil minister za finance mag. Andrej Šircelj.

Dekorativna fotografija

Logotip predsedovanja | Avtor Slovensko predsedstvo Svetu EU

Prvi dan srečanja, 10. septembra, bosta dve delovni seji. Prva bo namenjena regulaciji finančnega sektorja ter uravnoteženosti med finančno stabilnostjo in trajnostnim financiranjem gospodarstva, kjer bodo ministri in guvernerji centralnih bank razpravljali o zmanjšanju morebitnih tveganj. Na drugi delovni seji bo potekala razprava o možnostih usmerjanja posebnih pravic črpanja Mednarodnega denarnega sklada ranljivim državam.

Tudi drugi dan srečanja, 11. septembra, bosta dve delovni seji. Na prvi bodo ministri razpravljali o simulacijah fiskalnih scenarijev za zagotavljanje odpornega okrevanja in zadostnega prostora za investicije prihodnosti. Druga delovna seja bo namenjena razpravi o prihodnosti obdavčitve in prihodnjih davčnih spremembah, ki lahko zagotovijo večjo enakost in solidarnost med državami.

"Prepričan sem, da bodo razprave na tem srečanju izboljšale delovanje in sodelovanje držav tako na evropski kot tudi globalni ravni," je o prihajajočem srečanju povedal minister Šircelj.