Skoči do osrednje vsebine

Namestnik generalnega sekretarja Nata pozdravil rast slovenskih obrambnih izdatkov in načrte modernizacije SV

Ob robu neformalnega srečanja ministrov za obrambo na Brdu sta se sestala državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Uroš Lampret in namestnik generalnega sekretarja Nata Mircea Geoană.

Srečanje je potekalo v odkritem in konstruktivnem vzdušju. Državni sekretar Uroš Lampret je sogovorniku predstavil prioritete slovenskega predsedovanja Svetu EU, načrte vlaganja v obrambne zmogljivosti in prispevke v operacije. Namestnik generalnega sekretarja Nata Mircea Geoană je pozdravil rast slovenskih obrambnih izdatkov in ambiciozne načrte modernizacije Slovenske vojske (SV). 

Sogovornika sta izpostavila pomen čim hitrejše integracije držav Zahodnega Balkana v evroatlantske povezave in tesnejšega sodelovanja med Natom in EU. Pomembna tema pogovora so bile tudi aktualne razmere glede Afganistana. Državni sekretar Lampret je sogovornika obvestil, da bo Slovenija kandidirala za organizacijo enega izmed seminarjev, ki bo v okviru priprave naslednjega strateškega koncepta Nata izveden v letu 2022.

Rokovanje visokih funkcionarjev ob prihodu v kongresni center Brdo

Na Brdu sta se sestala državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Uroš Lampret in namestnik generalnega sekretarja Nata Mircea Geoană | Avtor: Bruno Toič, MORS

1 / 2