Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar z namestnikom generalnega sekretarja Nata Geoano o krepitvi strateškega partnerstva med EU in NATO

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je danes ob robu Blejskega strateškega foruma srečal z namestnikom generalnega sekretarja Nata Mirceom Geoano. V luči aktualnega dogajanja sta sogovornika največ pozornosti namenila razmeram v Afganistanu in obsodila nedavne teroristične napade v Kabulu.
stojita na balkonu, se rokujeta, jezero in grad v ozadju

Minister dr. Anže Logar z namestnikom generalnega sekretarja Nata Mirceom Geoanom | Avtor: Tamino Petelinšek, STA

1 / 4

Minister dr. Logar je posebej poudaril pomen sodelovanja med zaveznicami, ki se je izkazalo kot ključno za evakuacije iz Afganistana. Sogovornika sta srečanje izkoristila tudi za pogovor o prednostnih nalogah Slovenije kot predsedujoče Svetu EU. Zavzela sta se za krepitev strateškega partnerstva med Natom in Evropsko unijo, ki je pomembno za naslavljanje skupnih izzivov prihodnosti.

Izpostavila sta tudi pomen ustrezne koordinacije med procesoma oblikovanja prihodnjega Strateškega koncepta Nata in Strateškega kompasa EU. Minister dr. Logar je poudaril pomen stabilnosti Zahodnega Balkana. Zavzel se je za nadaljevanje procesa evro-atlantskih integracij v regiji in predstavil priprave na Vrh EU-Zahodni Balkan, ki bo 6. oktobra 2021 v Sloveniji.