Skoči do osrednje vsebine

Avgusta potrjenih še 8 novih projektov gradnje regionalnih kolesarskih povezav

V okviru Dogovora za razvoj regij (DRR) je bilo do 1. 9. 2021 izdanih še 8 novih odločitev o podpori za operacije gradnje regionalnih kolesarskih povezav za zagotavljanje trajnostne mobilnosti. Skupna vrednost investicij znaša 38,79 milijonov evrov in bodo v višini 13,42 milijonov evrov sofinancirane s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

Skupaj je tako do sedaj potrjenih 57 operacij od 71 vlog, ki jih je Ministrstvo za infrastrukturo prejelo do roka, ki se je iztekel 31. 1. 2021. Skupna dolžina vzpostavljenih kolesarskih povezav bo preko 501 km, od tega bo novogradenj preko 277 km.

Potrjene operacije v avgustu 2021 (do 1. 9. 2021):

1. - 4. DRR kolesarske povezave na območju Območnega razvojnega partnerstva Slovenske gorice:

  • Lenart-Benedikt
  • Lenart-Sveta Ana-Trate
  • Lenart-Cerkvenjak-Trnovska vas
  • Jarenina-Lenart–Zg. Senarska

5. DRR Kolesarska povezava Bled-Bohinjska Bistrica
6. DRR Ureditev glavne kolesarske povezave R28 z navezavami - odsek 4: Spodnji Gabernik
7.  Ureditev regionalne kolesarske povezave »Barjansko kolesarsko omrežje« na območju občine Dobrova-Polhov Gradec – fazi 1 in 2
8. Državno kolesarsko omrežje Goriške razvojne regije - kolesarska povezava Nova Gorica-(Italija)-Vipolže-Dobrovo

Več o gradnji regionalnih kolesarskih povezav za zagotavljanje trajnostne mobilnosti v okviru dogovora za razvoj regij na spletnem mestu Ministrstva za infrastrukturo.

Cesta s kolesarsko tezo in drevoredom

Aprila 2021 je bil v okviru DRR potrjen projekt Rekonstrukcija in razširitev Letališke ceste v štiripasovnico med Bratislavsko cesto in vzhodno obvoznico vključno z ureditvijo peš in kolesarskih površin (Mestna občina Ljubljana) | Avtor: MZI