Skoči do osrednje vsebine

Minister za kulturo sprejel avstrijsko veleposlanico v Sloveniji

Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti je na vljudnostni obisk sprejel veleposlanico Republike Avstrije v Ljubljani Njeno ekscelenco mag. Elisabeth Ellison-Kramer. Srečanje je potekalo v prostorih Ministrstva za kulturo.
Avstrijska veleposlanica v Ljubljani na vljudnostnem obisku pri ministru za kulturo dr. Simonitiju

Avstrijska veleposlanica v Ljubljani Nje. eksc. mag. Ellison-Kramer na vljudnostnem obisku pri ministru za kulturo dr. Simonitiju | Avtor: Ministrstvo za kulturo

Minister za kulturo dr. Simoniti in veleposlanica Nje. eksc. mag. Ellison-Kramer sta sodelovanje med državama ocenila za odlično na številnih področjih, tudi na področjih kulture in varstva kulturne dediščine. Izrazila sta upanje, da se odnosi med državama po pandemiji covida-19 še dodatno poglobijo. 

Sogovornika sta se dotaknila tudi vprašanja o denacionalizacijskih postopkih. Strinjala sta se, da bi bilo dobro, da se ti postopki čimpreje zaključijo. Beseda je tekla tudi o položaju nemško govoreče etnične skupine v Sloveniji. Kot je povedal minister za kulturo dr. Simoniti, Slovenija posveča tej tematiki posebno skrb, zato je že v lanskem letu v ta namen povečala proračunska sredstva.