Skoči do osrednje vsebine

Informacije o pogojih vstopa na Filipine za potnike iz Slovenije

Na splošno velja, da je vstop na Filipine z naslova turizma še vedno začasno prepovedan, zaradi situacije, povezane s covid-19.


Na Filipine lahko vstopajo tuji državljani, tudi iz Slovenije, pod določenimi pogoji in sicer, če:

• Imajo veljavni in obstoječi vizum s strani filipinskih oblasti.

• Pridobijo dokument o oprostitvi vstopa na Filipine ("an entry exemption document to enter the Philippines"), ki ga izda MZZ Filipinov. Slednjega od 1. avgusta 2021 ni treba predložiti zakoncem, staršem in otrokom filipinskih državljanov.

• Ob vstopu predložijo negativni rezultat PCR testa, ki ga opravijo v 72 urah pred potovanjem.

• Opravijo PCR test takoj po vstopu v državo.

• Vstopijo v obvezno karanteno. Obdobje karantene je odvisno od seznama, na katerem se država, iz katere potnik prihaja, nahaja. Slovenija se v tem trenutku ne nahaja na zelenem niti na rdečem seznamu. Slednje pomeni, da je za potnike iz Slovenije obvezna 14 dnevna karantena (od tega 10 dni v prostorih, ki jih določa vlada, in 4 dni v karanteni na domu/v hotelu). Na sedmi dan karantene je potrebno ponovno opraviti PCR test.


Opozarjamo, da je vstop na Filipine do 31. avgusta 2021 prepovedan za potnike iz naslednjih držav: Indije, Pakistana, Nepala, Šri Lanke, Bangladeša, Omana, Združenih Arabskih Emiratov, Indonezije, Malezije in Tajske. Slednje pa ne velja za potnike, ki so bili zgolj v tranzitu čez navedene države.
Ažurne informacije o pogojih vstopa na Filipine so na voljo na tej povezavi.