Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 26. avgusta 2021.

Neurje

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 19.31 je v naselju Stržovo, v občini Mežica meteorna voda zaradi zamašenih jaškov ogrožala dva stanovanjski objekta. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Mežica so očistili jaške in preusmerili vodo.

Ob 19.42 je v ulici Ob Meži v Mežici meteorna voda zalila skladiščne prostore industrijskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Mežica in poklicni gasilci Koroškega gasilskega zavoda (KGZ) Ravne na Koroškem, ki so odvečno vodo izčrpali iz objeta.

Ob 20.08 je v naselju Gradišče, v občini Slovenj Gradec, meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Pameče Troblje, ki so odvečno vodo izčrpali iz objekta.

Ob 20.14 je v Otiškem vrhu, občina Dravograd, meteorna voda zalila ulico. Posredovali so gasilci PGD Šentjanž pri Dravogradu, ki so vodo prečrpali.

 

Reševanja obolelih oseb

Izpostava Ptuj

Ob 0.59 je v Savcih, občina Sveti Tomaž, pri padcu v kopalnici poškodoval občan. Gasilci PGD Savci in Trnovci so nezavestnega občana do prihoda reševalcev Nujne medicinske pomoči (NMP) oskrbeli ter prenesli do reševalnega vozila.

 

Nesreče na vodi in v vodi

Izpostava Brežice

Ob 3.58 je na Cesti krških žrtev v Krškem krajan skočil v reko Savo. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote (PGE) Krško, ki so pogrešano osebo iskali na brežinah in s čolnom na akumulaciji reke Save. Oseba je iz vode izplavala sama.

Izpostava Koper

Ob 9.04 so v Jagodju v Izoli iz morja izvlekli utopljenko Reševalci Prehospitalne enote so potrdili smrt. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Kranj

Ob 2.19 sta na avtocesti od Most proti Lescam, v smeri Kranja, občina Žirovnica, trčili osebni vozili. Poškodovanih ni bilo. Gasilci Gasilske reševalne službe (GARS) Jesenice so zavarovali kraj dogodka.

Izpostava Ljubljana

Ob 10.11 so na avtocesti pri izvozu Brezovica v smeri Ljubljane v občini Brezovica v naletu trčila štiri osebna vozila. Posredovali so gasilci Gasilske brigade (GB) Ljubljana in PGD Stara Vrhnika, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi dveh poškodovanih v nesreči.

Ob 10.38 je vozniku vozilo zdrsnilo v jarek ob cesti proti Kamniški Bistrici v občini Kamnik. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, s pomočjo vitla izvlekli vozilo iz grape na vozišče ter nudili policiji pomoč pri ogledu kraja dogodka.

Ob 15.07 je na Kočevski cesti proti Turjaku v občini Škofljica tovorno vozilo s priklopnikom čelno trčilo v avtodom. Voznik avtodoma je bil poškodovan. Gasilci GB Ljubljana, PGD Ribnica in reševalci NMP Ljubljana so poškodovanca iznesli s pomočjo zajemalnih nosil in nudili pomoč pri oskrbi poškodovanca. Zavarovali so kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, ter z absorbentom posuli razlite motorne tekočin na cestišču.

Ob 20.20 sta v naselju Dražica, občina Borovnica, trčila štirikolesnik in električno osebno vozilo. Gasilci PGD Stara Vrhnika in Borovnica so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, preprečili iztekanje motornih tekočin in sanirali razlitje ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi ene poškodovane osebe. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovano osebo prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana.

Ob  21.06 sta v križišču Pavšičeve in Sternenove ulice v Ljubljani trčili vozili. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in reševalci, ki so oskrbeli poškodovano osebo.

Ob 23.14 so na cesti Pri cerkvi-Struge - Smuka, občina Dobrepolje, svojci našli pogrešano osebo. Gasilci PGD Videm in PGD Struge so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka in oživljali osebo do prihoda reševalcev NMP Ljubljana. Kljub hitri intervenciji reševalnih služb je oseba umrla na kraju dogodka.

Ob 23.41 je na križišču Neubergerjeve ulice in Vilharjeve ceste v Ljubljani osebno vozilo trčilo v jekleni opaž gradbene jame. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nezgode, oskrbeli poškodovanca do prihoda reševalcev, pomagali pri nalaganju poškodovanca na zajemalna nosila in prenosu v reševalno vozilo, odstranili dele razbitin s cestišča in odklopili akumulator vozila. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Izpostava Novo mesto

Ob 9.01 sta na cesti v Podgori, občina Straža, trčili osebni vozili. Gasilci Gasilskega reševalnega centra (GRC) Novo mesto in PGD Dolenja Straža so zavarovali kraj, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine in umaknili avto s cestišča. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Izpostava Postojna

Ob 22.51 sta v naselju Otošče, občina Divača, trčili osebni vozili, pri tem sta bili dve osebi poškodovani. Posredovali so gasilci PGD Postojna, Senožeč in Zavoda za gasilno in reševalno (ZGRS) Sežana, ki so nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe v reševalno vozilo, nudili pomoč pri varovanju otroka, zavarovali kraj nesreče in usmerjali promet.

Izpostava Ptuj

Ob 10.21 je v naselju Spuhlja, občina Ptuj, prišlo do prometne nesreče osebnega in tovornega vozila. Gasilci PGD Ptuj so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulatorja, počistili razlite motorne tekočine, usmerjali promet ter nudili pomoč trem poškodovanim osebam do prihoda reševalcev NMP. Dve poškodovani osebi so prepeljali na zdravljene v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 5.58 so na regionalni cesti na Poljani, občina Prevalje, trčili osebni vozili in motorno kolo. Gasilci KGZ Ravne so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle tekočine ter usmerjali promet. Tri poškodovane osebe so bile z reševalnim vozilom odpeljane v Splošno bolnišnico (SB) Slovenj Gradec.

 

Požari v objektih

Izpostava Ljubljana

Ob 17.54 je v Rožni dolini v Ljubljani v kuhinji stanovanjske hiše zagorela kuhinjska napa. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Ljubljana Vič, ki so požar pogasili ter prezračili in pregledali prostore.

 

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Kranj

Ob 15.52 je na avtocesti pri uvozu Kranj zahod zagorelo osebno vozilo. Ogenj je pogasil voznik tovornega vozila. Gasilci GARS Kranj so vozilo preventivno pregledali s termovizijsko kamero in ohladili motor vozila.

Izpostava Murska Sobota

Ob 21.29 je v Kolodvorski ulici v Lendavi voznik osebnega vozila trčil v steber mostu, pri tem se je poškodoval, vozilo pa je zagorelo. Voznika so oskrbeli reševalci NMP Lendava, gasilci Industrijske gasilske enote (IGE) Nafta Lendava in PGD Lendava pa so vozilo pogasili ter osvetljevali in sanirali mesto nesreče.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 22 20 je v naselju Mošenik, občina Črna na Koroškem, zagorelo v motornem delu osebnega vozila. Do prihoda gasilcev PGD Črna na Koroškem je lastnik pogasil požar. Gasilci so avtomobil pregledali s termovizijsko kamero.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Ljubljana

Ob 21.47 so na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana in PGD Trnovo, pogasili okoli štiri kvadratne metre odpadnega lesa.

 

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Nova Gorica

Ob 13.49 je v kraju Žabče, občina Tolmin, prišlo do okvare na delovnem stroju, iz katerega je iztekalo hidravlično olje. Posredovali so gasilci PGD Tolmin, ki so nevtralizirali razlito olje in poskrbeli za čiščenje vozišča.

Izpostava Ptuj

Ob 9.04 je na zemljišču podjetja Perutnina Ptuj v Dražencih, občina Hajdina, iztekla neznana količina kurilnega olja. Gasilci PGD so pregledali in zavarovali kraj izlitja, preprečili nadaljnjo iztekanje ter obvestili pristojne službe, ki bodo sanirale onesnaženje.

 

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve, oskrbe

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 19.04 je na Lehnu na Pohorju v občini Podvelka prišlo do izpada električne energije. Brez elektrike je ostalo 40 odjemalcev. Napako so odpravili delavci Elektra Maribor.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 14.52 so gasilci PGD Velenje posredovali na Cesti Františka Foita, kjer so iz okvarjenega dvigala, ki je obstalo v devetem nadstropju, rešili tri osebe.

Ob 16.11 so gasilci PGD Velenje v Šaleku v Velenju iz okvarjenega dvigala v drugem nadstropju stanovanjskega bloka rešili tri osebe.

Ob 18.46 so v Zavodnju v občini Šoštanj gasilci PGD Topolšica nudili pomoč reševalcem NMP Velenje. Reševalci so obolelo osebo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Izpostava Maribor

Ob 7.35 so v Dolgih Njivah, občina Lenart, gasilci PGD Selce nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu ponesrečene osebe.

Ob 14.05 so v Židovski ulici v Mariboru gasilci JZ GB Maribor nudili pomoč reševalcem NMP Maribor pri prenosu obolele osebe.

Izpostava Murska Sobota

Ob 10.28 so na Panonski ulici v Beltincih gasilci PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v večstanovanjski hiši, v kateri je bila oseba, ki je potrebovala zdravniško pomoč.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 19.45 se je v Črni na Koroškem pri gasilskem domu nagnil in delno porušil gradbeni oder. Gasilci PGD Črna na Koroškem so zavarovali kraj ter podprli oder, katerega bodo danes izvajalci del postavili.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/