Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev poklica pravosodni policist na taboru borilnih veščin

Pravosodni policisti iz Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni so na taboru borilnih veščin prikazali delo s službenimi psi in izvedli predavanje o škodljivih posledicah zlorabe prepovedanih drog.

Tabor Društva borilnih veščin Ippon Sevnica je potekal na Lisci v času od 20. do 22. avgusta 2021. V sodelovanju s Športno unijo Slovenije v projektu »Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti v letu 2021« so trenerji društva pripravili poseben program, v katerem so poleg športnih aktivnosti iz borilnih veščin program dodatno popestrili s predstavitvijo poklicev pravosodni policist ter policist in izvedbo različnih delavnic.

Vodnik službenega psa Tomaž Krejan in inštruktor usposabljanja pravosodnih policistov Robert Grubenšek sta predstavila poklic pravosodni policist in delo vodnika službenega psa. Sledil je praktični prikaz identifikacije osebe na varovanem območju ter napad in obramba s službenim psom za splošno uporabo. S psičko Indy je vodnik Tomaž izvedel iskanje prepovedanih drog na vozilu, vaje poslušnosti ter igro s psom. Ob koncu praktičnega prikaza so se udeleženci v poučnem predavanju lahko seznanili o škodljivih posledicah zlorabe drog.