Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar se je srečal z namestnikom ministra za obrambo Češke republike

Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Uroš Lampret se je v torek, 24. avgusta, srečal z namestnikom ministra za obrambo Češke republike dr. Vladimírjem Müllerjem.

Sogovornika sta na delovni večerji  izpostavila dobre odnose in dvostransko sodelovanje, ki sicer ni intenzivno, vendar poteka uspešno in brez odprtih vprašanj.

Državni sekretar Lampret je češkemu kolegu predstavil prednostne naloge predsedovanja RS Svetu EU in dogodke med predsedovanjem, predvsem neformalno srečanje obrambnih ministrov, ki bo 1. in 2. septembra na Brdu pri Kranju. Razpravljala sta tudi o aktualnem dogajanju, zlasti o razmerah v Afganistanu. Sogovornika sta v okviru pogovora o dvostranskem sodelovanju na obrambnem in vojaškem področju govorila o različnih področjih, predvsem o gorništvu in bojevanju v gorah. V tem sklopu je češka delegacija obiskala Natov Center odličnosti za gorsko bojevanje (NATO MW COE) v Poljčah, pa tudi podjetje Elan, kjer so jim predstavili zložljivo smučko.

Državni sekretar, poveljnik Centra odličnosti in namestnik ministra za obrambo za omizjem pred panojem Centra odličnosti za gorsko bojevanje

Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Uroš Lampret se je v torek, 24. avgusta, srečal z namestnikom ministra za obrambo Češke republike dr. Vladimírjem Müllerjem | Avtor: NATO MW COE

1 / 2