Skoči do osrednje vsebine

Minister Tonin sprejel brazilskega veleposlanika

Minister za obrambo mag. Matej Tonin se je srečal z veleposlanikom Federativne republike Brazilije v Republiki Sloveniji Renatom Mosco de Souzo.

Sogovornika sta izpostavila dobre odnose in dvostransko sodelovanje, ki temelji na vzajemnih interesih. To se bo še okrepilo z načrtovanim podpisom sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado federativne republike Brazilije o sodelovanju na obrambnem področju. Dobro sodelovanje bo okrepil tudi obisk šolske ladje Brasil v Luki Koper sredi oktobra letos. Veleposlanik de Souza je ob tem dejal, da je na delu potovanja navedene brazilske ladje tudi mornariški častnik ali častnik Slovenske vojske. Minister mag. Tonin je veleposlaniku de Souzi predstavil program sodelovanja Slovenije Svetu EU na obrambnem področju, v okviru katerega bo 1. in 2. septembra neformalno srečanje evropskih ministrov za obrambo.

Minister in veleposlanik stojita v sprejemnici pred zastavami Brazilije, Slovenije in EU

Minister za obrambo mag. Matej Tonin se je srečal z veleposlanikom Federativne republike Brazilije v Republiki Sloveniji Renatom Mosco de Souzo | Avtor: Vekoslav Rajh, MORS

1 / 2