Skoči do osrednje vsebine

Poslovilni obisk obrambnega atašeja Zvezne Republike Nemčije

Na Ministrstvu za obrambo je potekalo poslovilno srečanje z obrambnim atašejem Zvezne Republike Nemčije s sedežem na Dunaju, podpolkovnikom Frankom Söhnholzom.

Gosta sta sprejela Uroš Zorko, generalni direktor Direktorata za obrambno politiko in brigadir Ivan Mikuž iz Generalštaba Slovenske vojske. V okviru dogodka je podpolkovnik Söhnholz obiskal tudi Upravo RS za zaščito in reševanje, Obveščevalno varnostno službo in Grozd obrambne industrije RS. Sogovorniki so se v pogovorih dotaknili aktualnih aktivnosti na področju bilateralnega sodelovanja med državama in izkazali interes za nadaljevanje ter poglobitev sodelovanja na obrambnem in vojaškem področju.

Ob tej priložnosti je državni sekretar Uroš Lampret podpolkovniku Söhnholzu, za krepitev sodelovanja med Zvezno republiko Nemčijo in Slovenijo vročil Medaljo za mednarodno sodelovanje II. stopnje.

Državni sekretar in ataše pred zastavami Slovenije, EU in Zvezne Republike Nemčije z medaljo

Državni sekretar g. Uroš Lampret je podpolkovniku Söhnholzu, za krepitev sodelovanja med Zvezno republiko Nemčijo in Slovenijo vročil Medaljo za mednarodno sodelovanje II. stopnje | Avtor: Vekoslav Rajh, MORS

1 / 2