Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 23. avgusta 2021

Neurje

Izpostava Kranj

Ob 16.06 je zalilo podvoz v naselju Voglje, občina Šenčur. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Voglje so vodo izčrpali in očistili meteorni jašek.

 

Plazovi

Izpostava Ljubljana

Ob 15.45 se je sprožil zemeljski plaz, pri čemer je večja skala priletela v bivalni objekt v Zagorici pri Dolskem v občini Dol pri Ljubljani. Skala je poškodovala bivalne prostore kuhinje in dnevne sobe ter električno in vodovodno napeljavo. Poškodovanih ni bilo. Na kraju dogodka je bil župan občine.

Izpostava Trbovlje

Ob 20.55 se je na relaciji Podkraj pri Zagorju ob Savi–Čolnišče, občina Zagorje ob Savi, sprožil zemeljski plaz in zasul lokalno cesto. Kraj dogodka so si ogledali predstavnik Občinskega štaba Civilne zaščite (OŠCZ) Zagorje ob Savi in dežurni delavci komunale Zagorje ob Savi, ki so odstranili nanose zemlje in sprostili promet po lokalni cesti.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Nova Gorica

Ob 12.05 je v Dolenjih Novakih, občina Cerkno , osebno vozilo zapeljalo s cestišča in obstalo na brežini. Posredovali so gasilci PGD Idrija in Cerkno, ki so poškodovano vozilo potegnili na cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Izpostava Brežice

Ob 16.08 je v bližini naselja Lokve, občina Krško, osebno vozilo zapeljalo s cestišča, udarilo v drevo in se odbilo nazaj na cesto. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci Poklicne gasilske enote (PGE) Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili prvo pomoč poškodovani osebi, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine, preprečili nadaljnje iztekanje in počistili cestišče ter odstranili vozilo s cestišča. Reševalci Nujne medicinske pomoči (NMP) Krško so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Urgentni center (UC) Brežice.

Izpostava Celje

Ob 12.29 se je zgodila prometna nesreča med osebnim in kombiniranim vozilom v naselju Belovo, občina Laško. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj, nevtralizirali razlite motorne tekočin, odklopili akumulatorje in nudili pomoč policistom pri delni zapori cestišča. Poškodovanih ni bilo.

Izpostava Kranj

Ob 2.11 je v naselju Gobovce, občina Naklo, osebno vozilo zapeljalo v jarek. Gasilci Gasilske reševalne službe (GARS) Kranj so zavarovali kraj dogodka. Gasilci so na vozilu odklopili akumulator in policiji osvetljevali kraj nesreče. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Kranj.

Ob 10.05 je vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo v Predosljah v občini Kranj. Gasilci GARS Kranj so na vozilu odklopili akumulator in ga s pomočjo avtodvigala postavili ob rob vozišča.

Izpostava Ljubljana

Ob 6.37 so gasilci Gasilske brigade (GB) Ljubljana posredovali na ljubljanski obvoznici na razcepu Kozarje, kjer sta trčila tovorno in osebno vozilo. Poškodovanih ni bilo.

Ob 13.04 je na avtocesti Logatec–Vrhnika, občina Logatec, prišlo do naleta dveh osebnih vozil. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje in posuli iztekle motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 14.44 so gasilci PGD Litija posredovali po prometni nesreči na Zasavski cesti v Litiji, v kateri je osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo. Zavarovali so kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in pomagali pri nalaganju vozila na vozilo vlečne službe. V nesreči se je ena oseba lažje poškodovala.

Ob 18.12 sta v Goriški ulici v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in ohladili motor, iz katerega se je kadilo.

Izpostava Novo mesto

Ob 14.15 je ob Grajski cesti v naselju Otočec v novomeški občini osebno vozilo zapeljalo s parkirišča v reko Krko. Gasilci Gasilskega reševalnega centra (GRC) Novo mesto so zavarovali vozilo, s pomočjo vitla in avtodvigala dvignili iz vode, postavili na brežino in odklopili akumulator. V času nesreče v vozilu ni bilo oseb. Aktivirani so bili tudi potapljači Podvodne reševalne službe Novo mesto vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

Izpostava Ptuj

Ob 9.44 je v Cirkulanah voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča v obcestni jarek. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka ter preprečili iztekanje motornih tekočin. Poškodovano voznico so oskrbeli reševalci NMP Ptuj.

 

Požari v objektih

Izpostava Ljubljana

Ob 22.58 je v Poklukarjevi ulici v Ljubljani, v pritličnem stanovanju zagorel pralni stroj. Gasilci GB Ljubljana in PGD Vič so dokončno pogasili požar, ki so ga pričeli gasiti domač ter prezračili več zadimljenih stanovanj v objektu. Reševalci NMP Ljubljana so na kraju dogodka oskrbeli eno osebo, ki se je nadihala dima in jo prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana.

 

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Brežice

Ob 23.23 je v bližini naselja Kerinov grm v občini Krško gorela karoserija odsluženega osebnega vozila. Požar so pogasili gasilci PGE Krško.

Izpostava Ljubljana

Ob 15.49 je v Triglavski ulici v Domžalah med vožnjo zagorelo v predelu motorja osebnega vozila. Gasilci Centra za zaščito in reševanje CZR Domžale in PGD Domžale-mesto so požar pogasili. Vozilo je uničeno.

 

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Maribor

Ob 7.13 so opazili na križišču Tržaške in Ptujske ceste v Mariboru oljni madež. Gasilci Javnega zavoda Gasilske brigade (JZ GB) Maribor so madež nevtralizirali in cestišče očistili.

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 13.56 je v stanovanju na Tomšičevi cesti v občini Velenje počil filter za vodo, zato je voda iztekala po stanovanju. Gasilci PGD Velenje so posesali okoli 100 litrov vode.

Ob 14.23 so gasilci PGD Rimske Toplice  razžagali in odstranili podrto drevo v naselju Sevce v občini Laško.

Ob 18.40 so gasilci PGD Laško posredovali na Savinjskem nabrežju v Laškem, kjer se je preko sprehajalne poti podrlo drevo in ogrožalo pešce. Drevo so razžagali ter omogočili varen prehod, ostanke drevesa pa bodo v prihodnjih dneh odstranili delavci Javnega podjetja (JP) Komunala Laško.

Ob 22.16 so v naselju Ojstro, občina Laško, gasilci PGD Laško, iz cestišča odstranili podrto drevo ter omogočili prevoznost lokalne ceste.

Izpostava Ljubljana

Ob 9.18 so gasilci PGD Ig so na Troštovi ulici na Igu iz stanovanja s sesalnikom posesalo okoli pol kubika vode, ki je iztekala zaradi počene cevi.

Ob 11.48 so gasilci PGD Kamnik očistili žlebove vrtca v Tomšičevi ulici v Kamniku.

Izpostava Maribor

Ob 8.20 so gasilci JZ GB Maribor ob prisotnosti policije odprli vrata stanovanja v Železnikovi ulici v Mariboru, v katerem je bila onemogla oseba. V nadaljnjo oskrbo so jo prevzeli reševalci NMP.

Izpostava Ptuj

Ob 18.03 so v Stopercah, občina Majšperk, gasilci PGD Stoperce iz kletnih prostorov stanovanjske hiše izčrpali približno tisoč litrov vode.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

 

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/