Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Slovenije v Bernu podarilo slovenski čebelnjak neprofitnem združenju Espace Abeilles

Veleposlaništvo Slovenije v Bernu je 21. avgusta 2021 v sodelovanju z gospo Živo Tavčar slavnostno podarilo slovenski čebelnjak neprofitnem združenju Espace Abeilles, ki se nahaja v edinstvenem parku Evologia v mestu Cernier, kanton Neuchâtel. Slavnostni dogodek postavitve čebelnjaka se je odvijal v času festivala Fête la Terre.
1 / 4

Dogodka so se udeležili številni predstavniki lokalne skupnosti, poznavalci čebelarstva, kakor tudi Slovenci, ki živijo v Švici vključno z gospodom Tomažem Tišlerjem, predsednikom Slovenskega planinskega društva Triglav iz Züricha.

Na otvoritveni prireditvi so prisotne z nagovorom pozdravili slovenski veleposlanik v Švici Iztok Grmek, Pierre-Ivan Guyot, vodja sektorja za kmetijstvo kantona Neuchâtel, Francis Saucy, predsednik Société romande d’apiculture, čebelar Gilbert Dey, ki skrbi za Espace Abeilles, ter Živa Tavčar, ki je soorganizirala dogodek.

Čebelnjak s slovenskimi in švicarskimi poslikavami je bil sprejet z navdušenjem. Združenje Espace Abeilles bo naselilo čebelnjak s kranjskimi čebelami.

Veleposlaništvo se veseli nadaljnjega sodelovanja z združenjem Espace Abeilles, ki je aktivno pri osveščanju o izrednem pomenu čebel ter redno organizira delavnice in dogodke o čebelarstvu in čebelah.

Veleposlaništvo se zahvaljuje vsem, ki so sodelovali pri organizaciji dogodka.