Skoči do osrednje vsebine

Praznična cvetlična razstava

V Arboretumu Volčji Potok se pridružujejo praznovanju 30. obletnice samostojnosti Republike Slovenije s praznično cvetlično razstavo. Razstava je odprta do 29. avgusta.

V letu osamosvojitve Slovenije, ko se je življenje malce umirilo in ustalilo, so v Arboretumu Volčji Potok pripravili prvo veliko cvetlično razstavo, ki so jo poimenovali Cvetje in mir, in ki jo je obiskalo več deset tisoč obiskovalcev. Izbor cvetja in floristične smernice so se v 30 letih spremenili, a čar cvetja ostaja.

Praznična cvetlična razstava predstavlja geografske značilnosti slovenskega prostora in njegovo kulturno ter naravno dediščino. Na desetih prizoriščih so predstavljeni različni tematski sklopi: Alpski svet, Vode Slovenije, Panonski svet, Kraški svet, Slovenska obala, Grajsko cvetje, Slovenski vinogradi, Slovensko cvetlično okno, Jedilne cvetlice in Koroška – svet kralja Matjaža.
Prizorišča so ustvarili slovenski floristi Simon Ogrizek, Alen Kovačič, Marjan Planinšek, Katarina Zupančič Dežman, Mateja Iršič, Marjan Česen, Tilen Lipnik, Janez Pižem, Franci Landeker in Matjaž Beguš.

Obiskovalci se lahko sprehodijo po razstavi od 14. do 29. avgusta 2021. Za sprehod po parku ni treba izpolnjevati pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

V okviru projekta digitalizacije, ki ga sofinancira Ministrstvo za kulturo, so organizatorji pripravili tudi video posnetek z arhivskim gradivom ter posnetki letošnje razstave.

Video posnetek je dostopen na Youtubu Arboretuma.