Skoči do osrednje vsebine

RAST XLIX navdušili s svojim nastopom

13. avgusta se je v Šentvidu v Ljubljani na pobudo ministrice dr. Helene Jaklitsch odvil izredno lep in srčen večer. S svojim izredno dodelanim, iskrenim in domoljubnim glasbeno-plesnim nastopom, ki so ga vadili in pili več kot eno leto, so se predstavili RAST 49, lanskoletni maturantje slovenskega srednješolskega tečaja ravnatelja Marka Bajuka iz Buenos Airesa in srednješolskega tečaja dr. Vojka Arka iz Bariloč iz Argentine.

Obiskovalci so nastop nagradili z bučnim aplavzom. Glasbeno-plesni predstavi je nato sledil kratek pogovor z mladimi, ki so spregovorili o življenju Slovencev v Argentini, o njihovih pripravah in tudi o vtisih po tokratnem obisku Slovenije. Za čudovit večer pa se jim je zahvalila tudi ministrica dr. Helena Jaklitsch.

Mladi rojaki, ki so že tretja ali celo četrta generacija Slovencev v Argentini, se prav te dni mudijo v domovini svojih prednikov. Obiskati bi jo morali že lansko leto pa zaradi razmer to ni bilo mogoče. Kljub mnogim težavam tudi letos pa jim je le uspelo.