Skoči do osrednje vsebine

20. Mednarodna likovna kolonija v Monoštru

Na slovenskem Generalnem konzulatu smo gostili udeležence 20. Mednarodne likovne kolonije, ki od 8. do 16. avgusta poteka v Slovenskem domu v Monoštru.

Udeleženci 20. Mednarodne likovne kolonije | Avtor: KMN

Ustvarjajo slikarji in kiparji iz Slovenije in Madžarske. Med njimi so György Csuta (HU), Ferenc Kovács (HU), ), Endre Göntér (SLO), Dubravko Baumgartner (SLO), László Nemes (HU), Arkan Al Nawas (SLO), Ede Pósa (HU), Zoltán Fodor Lengyel (HU) in Hajnalka Papp (študentka likovne umetnosti PTE). Od kiparjev sodelujeta Ferenc Király (SLO), István Vanyúr (HU).
Generalna konzulka Metka Lajnšček je v pozdravnem nagovoru izpostavila okroglo 20. obletnico, ki jo letos praznuje likovna kolonija. Kljub svoji "mladosti, se je lepo uveljavila in postala prepoznavna v širšem prostoru". Njeno poslanstvo ni samo promocija umetnosti, pač pa tudi poglabljanje prijateljstva in čezmejnega povezovanja in sodelovanja. Istočasno umetniki s svojo prisotnostjo v Slovenskem domu v Monoštru, kjer ustvarjajo, prispevajo k širši prepoznavnosti Porabja in porabske slovenske skupnosti.