Skoči do osrednje vsebine

Veleposlanika mag. Iztoka Grmeka na predstavitveni obisk sprejel generalni direktor Svetovne poštne zveze Bishar A. Hussein

Veleposlanika Republike Slovenije mag. Iztoka Grmeka je danes v Bernu sprejel na predstavitveni obisk generalni direktor Svetovne poštne zveze (UPU) Bishar A. Hussein. Pogovor je bil osredotočen na 27. redni kongres pooblaščenih predstavnikov držav članic Svetovne poštne zveze, ki bo od 9. do 27. avgusta 2021 v Abidjanu v Slonokoščeni obali.
Mag. Iztok Grmek in Bishar A. Hussein

Mag. Iztok Grmek in Bishar A. Hussein

Neposredno sodelovanje na kongresu v Abidjanu je dosedaj potrdilo 84 držav članic UPU, večina ostalih pa bo sodelovala preko avdio-video komunikacije. Kongres se bo soočal z velikimi globalnimi spremembami na mednarodnem poštnem trgu in s hitrim razvojem preoblikovanja in novitet pri poštnih storitvah. Na kongresu, do katerega prihaja zaradi pandemije covid-19 z enoletno zamudo, bosta izvoljena nov generalni direktor UPU in nov namestnik generalnega direktorja UPU, prav tako bodo potekale volitve članic Poštno operativnega in Upravnega sveta. Za namestnika generalnega direktorja UPU ima Slovenija svojega kandidata Marjana Osvalda, svetovalca poslovodstva v Pošti Slovenije.