Skoči do osrednje vsebine

Minister in OZS o strategiji cepljenja

Na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije so govorili so o cepljenju, sistemu PCT in preprečevanju ponovnega zapiranja. S proaktivno držo so ob zaključku srečanja sprejeli tri sklepe.

Minister za zdravje Janez Poklukar je povedal, da se zaveda, da sistem PCT ni idealen za vse, vendar je eden izmed najučinkovitejših prijemov, ki nam omogoča preprečevanje širjenja virusa. Dodal je, da smo vsi na isti ladji in pozval, da necepljeni pristopijo k cepljenju. Zadostna precepljenost in upoštevanje sistema PCT sta edina pot, ki ne vodi v ponovno zapiranje gospodarstva in družbe. »Tega si seveda nihče ne želi,« je poudaril minister.

Ob zaključku srečanja so prisotni sprejeli tri sklepe: »Prvič, da bomo skupaj pristopili k informiranju in izvedbi cepljenja po vseh 62 območnih obrtno-podjetniških zbornicah, drugič, da bomo pristopili k čimbolj avtomatiziranemu spremljanju PCT-ja in tretjič, da bodo OZS, MZ in MGRT oblikovali delovno skupino, ki bo delala na odprtih vprašanjih na področju omejevanja širjenja koronavirusa in skrbela za čim boljše delovanje gospodarstva," je povzel Poklukar.