Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 20. julija 2021.

Delovne in rudniške nesreče

Izpostava Ljubljana

Ob 8.17 se je v Depali vasi, občina Domžale, pri delu z motorno žago delavec porezal po roki. Reševalci Nujne medicinske pomoči (NMP) Domžale so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana.

Ob 17.06 se je na Troštovi ulici na Igu pri delu v trgovini poškodoval delavec. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovanca na kraju oskrbeli in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

 

Reševanja obolelih oseb

Izpostava Ljubljana

Ob 16.59 je posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj s sekundarno ekipo kliničnega centra Ljubljana s helikopterjem prepeljala obolelo osebo iz Splošne bolnišnice (SB) Izole v UKC Ljubljana. Mesto pristanka helikopterja v Izoli so zavarovali gasilci Javnega zavoda Gasilske brigade (JZ GB) Koper.

Ob 18.55 je posadka helikopterja Slovenske vojske z dežurno ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP) na krovu, s helikopterjem prepeljala obolelo osebo iz naselja Šalka vas, občina Kočevje, v UKC Ljubljana. Mesto pristanka helikopterja v Kočevju so zavarovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Kočevje.

Izpostava Ptuj

Ob 12.12 je posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj s sekundarno ekipo kliničnega centra Ljubljana prepeljala s helikopterjem inkubator z dojenčkom iz SB Ptuj v UKC Maribor.

 

Nesreče na vodi in v vodi

Izpostava Koper

Ob 12.02 so na ulici Obala v naselju Portorož, občina Piran, na bernardinski plaži iz morja rešili občana, ki ni kazal znakov življenja. Kljub pomoči prisotnih in hitrega prihoda reševalcev NMP ga niso uspeli rešiti.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Ljubljana

Ob 22.13 sta na cesti Vrhnika - Ligojna, občina Vrhnika, trčili dve vozili. Gasilci PGD Stara Vrhnika so do prihoda reševalcev nudili pomoč poškodovanemu vozniku, zavarovali in osvetlili kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih ter s cestišča očistili razlite motorne tekočine.

Izpostava Nova Gorica

Ob 13.56 se je na cesti Ušnik – Plave, občina Kanal ob Soči, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost gasilske enote (JZ GRD GE) Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovanega motorista do reševalnega vozila.

Izpostava Postojna

Ob 13.20 je na cesti Razdrto - Postojna, občina Postojna, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Postojna so kraj dogodka prometno in požarno zavarovali, odklopili akumulator, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi v nesreči poškodovane osebe.

Ob 23.35 se je na Titovi cesti v Postojni, poškodoval motorist. Gasilci PGD Postojna so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator in pomagali reševalcem pri oskrbi ponesrečenca. Ekipa NMP Postojna je poškodovanega motorista oskrbela in prepeljala na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

 

Požari v objektih

Izpostava Maribor

Ob 17.58 je v Spodnjem Dupleku, občina Duplek, zagorelo v objektu. Požar je pogasil lastnik pred prihodom gasilcev JZ GB Maribor in PGD Dvorjane, ki so preventivno pregledali objekt.

Izpostava Nova Gorica

Ob 14.55 se je v naselju Vrtovin, občina Ajdovščina, zaradi kratkega stika iskrilo v elektro omarici v gospodarskem objektu. Gasilci Gasilskega reševalnega centra (GRC) Ajdovščina in PGD Selo so pregledali prostore s termovizijsko kamero in jih prezračili. Dežurni delavci elektro podjetja pa so odklopili elektriko na objektu.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Koper

Ob 16.59 so v naselju Marezige, občina Koper, gorele smeti. Požar, ki je zajel tudi travo in grmičevje v bližini, so pogasil gasilci JZ GB Koper in PGD Babiči.

Ob 23.20 je v Luciji, občina Piran, na gradbišču gorela plastična zaščitna ograja. Požar so pogasili gasilci JZ GB Koper.

Izpostava Ljubljana

Ob 22.44 je na Vodmatski cesti v Ljubljani, gorela ograja iz tekstila. Požar so pogasili gasilci Gasilske brigade (GB) Ljubljana.

Izpostava Postojna

Ob 8.57 je pri naselju Selce, občina Pivka, zagorela ročna motorna kosilnica. Požar so pogasili gasilci PGD Pivka.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Ljubljana

Ob 23.22 je v Brilejevi ulici v Ljubljani gorel zabojnik za plastiko. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana in PGD Dravlje.

Izpostava Nova Gorica

Ob 2.55 so v kraju Preserje, občina Nova Gorica, gasilci JZ GRD GE Nova Gorica in PGD Dornberk pogasili požar kontejnerja.

 

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Ljubljana

Ob 10.31 so na Zadobrovški cesti v Ljubljani za nekdanjim zadružnim domom našli sedemnajst petdeset litrskih sodov z neznano vsebino. Gasilci GB Ljubljana so ugotovili, da so v sodih shranjeni kuhinjski odpadki. Gasilci so obvestili pristojno podjetje, ki bo poskrbelo za odvoz in ustrezno obravnavo odpadnega materiala. Na kraju dogodka so posredovali policisti in mestna inšpektorica.

Izpostava Trbovlje

Ob 16.57 so na Ulici Španskih borcev v naselju Ojstro, občina Trbovlje, gasilci PGD Trbovlje-mesto z absorbentom posuli razlito olje in očistili vozišče v dolžini okoli 1,5 kilometra.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Kranj

Ob 17.10 so na Zoisovi ulici v Kranju gasilci Gasilske reševalne službe (GARS) Kranj iz okvarjenega dvigala večstanovanjskega objekta rešili ujeto osebo.

Izpostava Nova Gorica

Ob 19.13 je v Kobaridu na parkirišču nasedlo osebno vozilo. Nazaj na vozišče so ga s tehničnim posegom postavili gasilci PGD Kobarid.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/