Skoči do osrednje vsebine

Neformalno srečanje ministrov, pristojnih za konkurenčnost (raziskave)

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Neformalno srečanje ministrov, pristojnih za raziskave je predstavljalo najvišje politično srečanje na področju raziskav in inovacij, ki smo ga v času predsedovanja Slovenije Svetu EU gostili v Sloveniji, saj je na njem sodelovalo 27 visokih predstavnikov držav članic EU ter vabljeni ministri in visoki predstavniki držav EFTA in Zahodnega Balkana.

Srečanje, ki je potekalo v kongresnem centru Brdo, je predstavljajo edinstveno priložnost za razpravo ministric in ministrov v živo o ključnih vprašanjih prihodnosti prenovljene ERA. PSEU je razpravo osredotočilo na dve temi, in sicer na vprašanje prenosa skupnih evropskih ciljev ERA na nacionalne ravni ter o pomenu mednarodnega sodelovanja in globalne vpetosti EU na področju raziskav in inovacij.

Neformalno srečanje je predstavljalo tudi priložnost za neformalno izmenjavo mnenj in pogledov glede prihodnjega mednarodnega sodelovanja z nekaterimi ključnimi državami partnericami EU, saj so na srečanju sodelovale tudi ministrice in ministri ter drugi visoki predstavniki držav EFTA in Zahodnega Balkana.