Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 8. julija 2021.

Nesreče v gorah

Izpostava Kranj

Ob 7.35 je v smeri Milijarda v severni steni Rjavine v Julijcih padel planinec in si poškodoval nogo in hrbtenico. Posredoval je helikopter Letalske policijske enote (LPE) z dežurno ekipo Gorske reševalne službe (GRS) na krovu. Ponesrečenca so oskrbeli na kraju, dvignili v helikopter in prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana.

Izpostava Nova Gorica

Ob 9.26 si je pohodnica pri pohodu na Kanjavec, občina Bovec, poškodovala roko. Posredovali so reševalci GRS Bovec in posadka helikopterja LPE z dežurno ekipo GRS na krovu. Poškodovano tujo planinko je helikopter prepeljal v Splošno bolnišnico (SB) Jesenice.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in drugih aktivnostih

Izpostava Kranj

Ob 12.43 se je pod Zvohom na Krvavcu, občina Cerklje na Gorenjskem, pri padcu poškodoval gorski kolesar. Reševalci GRS Kranj in dežurna ekipa GRS na Brniku so poškodovanega oskrbeli. Helikopter LPE ga je prepeljal v UKC Ljubljana.

Delovne in rudniške nesreče

Izpostava Celje

Ob 2.30 se je na Industrijski cesti v Slovenskih Konjicah v podjetju pri padcu z višine poškodoval delavec. Poškodovanca so na kraju oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči (NMP).

Izpostava Kranj

Ob 11.00 se je v Mošnjah, občina Radovljica, krajan pri delu z žago težje poškodoval. Oskrbeli so ga reševalci NMP Radovljica in Bled.

Ob 13.01 se je v podjetju na Gorenjesavski cesti v Kranju pri delu z žago poškodoval delavec. Oskrbeli so ga reševalci NMP Kranj.

Izpostava Nova Gorica

Ob 16.45 se je v Šmartnem, občina Brda, zgodila delovna nesreča, v kateri je voznik s prekucnikom zdrsnil po brežini. Posredovali so gasilci Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost - Gasilska enota (JZ GRD GE) Nova Gorica in nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica in stabilizirali vozilo. V nesreči je voznik zaradi poškodb umrl.

Izpostava Novo mesto

Ob 12.31 se je v kraju Rožni Vrh v občini Trebnje pri popravilu traktorja poškodoval krajan. Oskrbeli so ga reševalci nujne medicinske pomoči Trebnje. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Trebnje so nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovanca.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Kranj

Ob 11.58 sta na Borovški cesti v Kranjski Gori trčili osebni vozili, pri čemer se je ena oseba poškodovala. Gasilci Gasilsko reševalne službe (GARS) Jesenice in PGD Kranjska Gora so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, odstranili vozili in počitniško prikolico iz vozišča in nudili pomoč vlečni službi.

Izpostava Ljubljana

Ob 5.50 je na cesti Sodražica–Bloška Polica, občina Sodražica, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci PGD Ribnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, z vpojnimi sredstvi posuli po izteklih motornih tekočinah, postavili vozilo nazaj na kolesa, nudili pomoč delavcem avto vleke pri nalaganju vozila in poškodovanemu vozniku nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Ribnica, ki so poškodovanca oskrbeli na kraju.

Ob 14.19 je pri vožnji v Gregorčičevi ulici v Domžalah padla kolesarka. Gasilci Centra za zaščito in reševanje (CZR) Domžale so nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu ponesrečenke do reševalnega vozila.

Izpostava Murska Sobota

Ob 14.24 je na glavni cesti Nemčavci–Martjanci, občina Murska Sobota, prišlo do prometne nesreče z udeležbo dveh osebnih vozili. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP Murska Sobota in počistili cestišče. V nesreči sta se poškodovali dve osebi.

Izpostava Nova Gorica

Ob 15.58 je na cesti Lokavec–Predmeja, občina Ajdovščina, voznica z osebnim vozilom zdrsnila s ceste. Gasilci Gasilskega reševalnega centra (GRC) Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, izvlekli vozilo na cestišče in odklopili akumulator. V prometni nesreči se ni nihče poškodoval.

Ob 18.20 je na cesti Plave–Vrhovlje, občina Brda, padel kolesar in se poškodoval. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so poškodovanca na kraju dogodka oskrbeli, reševalci NMP Nova Gorica pa so ga odpeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Izpostava Ptuj

Ob 10.55 sta na cesti v Gerečji vasi, občina Hajdina, trčila kombinirano in osebno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine.

Požari v objektih

Izpostava Ljubljana

Ob 11.11 je zagorel sesalec za prah v kuhinji stanovanja na Mivki v Ljubljani. Gasilci Gasilske brigade (GB) Ljubljana so požar pogasili, iz stanovanja rešili mačka in ga predali lastnici, izklopili elektriko, zaprli ventil na jeklenki ter z nadtlačnim puhalom prezračili celotno stanovanje.

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Brežice

Ob 19.17 je v naselju Gazice, občina Brežice, gorelo v naravnem okolju. Posredovali so gasilci PGD Cerklje ob Krki, ki so požar omejili, premetali kup različnih odpadkov in ogenj pogasili.

Ob 20.32 je na Gorjanski cesti v Kostanjevici na Krki gorelo drevo na dvorišču galerije Božidarja Jakca. Gasilci PGD Kostanjevica na Krki so zavarovali območje in goreče drevo pogasili. Obveščene so bile pristojne službe.

Izpostava Ljubljana

Ob 4.31 je v naselju Ihan, občina Domžale, gorela živa meja. Požar, ki je zajel kvadratni meter žive meje in plastične ograje, so pogasili gasilci PGD Ihan in CZR Domžale.

Ob 15.32 so zagoreli avtomobilski odpadni deli na Trati v Kočevju. Požar so pogasili gasilci PGD Kočevje.

Ob 20.16 je na Poljanskem nasipu v Ljubljani v parku pod drevesom gorela manjša količina lesa. Gasilci GB Ljubljana in PGD Ljubljana - mesto so pogasili požar.

Izpostava Postojna

Ob 10.26 je na divjem odlagališču odpadkov nad Trnjem, občina Pivka, tlelo žaganje. Gasilci PGD Pivka so požar na površini okoli 5 kvadratnih metrov pogasili.

Ob 15.28 je nad vasjo Tomačevica, občina Komen, zaradi nepazljivosti gozdarjev zagorelo na težko dostopnem kraju. Požar v borovem gozdu na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili in dodatno zalili gasilci PGD Komen in Zavoda za gasilno in reševalno službo Sežana (ZGRS) Sežana.

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Koper

Ob 13.41 so gasilci JZ GB Koper posredovali na Obali v Luciji v občini Piran, kjer so iz okvarjenega dvigala rešili osebo.

Izpostava Kranj

Ob 2.18 je v Cankarjevi ulici v Radovljici iz stanovanja iztekla voda. Gasilci PGD Radovljica so zaprli glavni ventil.

Izpostava Ljubljana

Ob 14.17 so gasilci PGD Ivančna Gorica nudili pomoč onemogli osebi v stanovanjski hiši v Ulici Cankarjeve brigade v Ivančni Gorici.

Izpostava Murska Sobota

Ob 10.27 je v podjetju v Skakovcih v občini Cankova ob opravljanju servisa na industrijski peči del aparature za opravljanje meritev padel v rezervoar. Zaradi visokih temperatur so posredovali gasilci PGD Cankova, ki so aparature ob uporabi zaščitne opreme varno odstranili.

Izpostava Postojna

Ob 12.41 je v Hotični, občina Hrpelje-Kozina, podtalna voda zalila spodnje prostore v stanovanjski hiši. Gasilci PGD Materija so iz prostora izčrpali okoli 10 kubičnih metrov vode. O škodi ne poročajo.

Ob 18.54 se je v naselju Vrhovlje, občina Sežana, v stanovanju nahajala onemogla oseba. Gasilci ZGRS Sežana so s tehničnim posegom odprli vrata ter nudili pomoč reševalcem NMP Sežana. Obolelo osebo so reševalci odpeljali v SB Izola.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 18.36 so gasilci PGD Brezno Podvelka posredovali v Podvelki, občina Podvelka, kjer so s tehničnim posegom prebili zamašen obcestni propust.

Izpostava Trbovlje

Ob 8.54 je v stanovanjski hiši na Prečni poti v Zagorju ob Savi počila glavna vodovodna cev. Gasilci PGD Zagorje mesto so zaprli glavni ventil in s tem preprečili nadaljnje iztekanje ter izčrpali približno kubični meter vode iz poplavljene kleti.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/