Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar dr. Raščan na dogodku "Razvoj na prehodu: Dialog za načrtovanje novih poti za Latinsko Ameriko in Karibe"

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar dr. Stanislav Raščan se je preko avdio-video konference udeležil dogodka na visoki ravni "Razvoj na prehodu: Dialog za načrtovanje novih poti za Latinsko Ameriko in Karibe", kjer so udeleženci razpravljali o oblikovanju novih modelov za trajnostno in vključujoče okrevanje držav Latinske Amerike in Karibov.
med avdio-video konferenco

Državni sekretar dr. Raščan | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 3

Na dogodku na visoki ravni je bil glavni poudarek namenjen iskanju načinov in poti za pomoč pri okrevanju držav Latinske Amerike in Karibov po pandemiji covida-19. Ravno ti dve regiji sta bili najbolj prizadeti v svetovnem merilu in vpliv pandemije je pokazal krhkost napredka, ki sta ga regiji dosegli v zadnjih letih.

Državni sekretar dr. Raščan je poudaril, da bo Slovenija kot predsedujoča Svetu Evropske unije pozorno spremljala dogajanje v regiji in poskušala poiskati načine, kako podpreti države Latinske Amerike in Karibov na njihovi poti okrevanja. Okrevanje je pomembna priložnost za države v teh regijah, da se odzovejo na inovativen način pri nekaterih strukturnih vprašanjih in politikah.