Skoči do osrednje vsebine

Minister za zdravje z Olimpijskim komitejem o nujnosti cepljenja

Minister za zdravje Janez Poklukar se je s športniki pogovarjal o nujnosti cepljenja za zajezitev epidemije. Olimpijski komite je pospremil z besedami, da športniki predstavljajo zgled drugim in da jim obča javnost zaupa.

Solidarnost in pomoč sta ključna v zajezitvi epidemije in prav ti vrlini športniki izkazujejo s svojim delom. Olimpijske igre so eden največjih športnih dogodkov, z najdaljšo tradicijo in neizmernim prestižem. Vsak športnik ve, koliko truda, dela, požrtvovalnosti in sodelovanja je potrebnega že za uvrstitev na Olimpijske igre in koliko več za kolajno. Ničkolikokrat se je že zgodilo, da smo gledalci obstali in z navdušenjem spremljali dejanja solidarnosti in pomoči sotekmovalcem.

»Znanstvena in medicinska stroka sta zelo hitro ponudili rešilno bilko, cepivo proti covidu-19, ki je edina pot, da zaustavimo virus, ki je zaznamoval zadnje leto in pol. Virus, zaradi katerega bodo Olimpijske igre potekale letos, namesto lani,« je dejal minister Poklukar.

Minister je poudaril: »Danes je v Sloveniji polno cepljenih nekaj več kot 30 odstotkov prebivalcev, zato je sedaj čas, da vsi pokažemo družbeno solidarnost in pomagamo drug drugemu s tem, da se cepimo in preprečimo jesenski val. Dovolj visok odstotek precepljenosti je namreč tisto, kar nam bo omogočilo, da normalno zaživimo. Kar bo športnikom dopustilo, da nastopajo pred polnimi tribunami in stadioni.«