Skoči do osrednje vsebine

Minister Poklukar: »Lažna varnost ne prinaša varne jeseni«

Minister za zdravje Janez Poklukar je v okviru nacionalne kampanje Nalezimo se dobrih navad – cepimo se obiskal Laško, kjer je ocenil, da so »razmere glede konoravirusa v Sloveniji resne in da občutek lažne varnosti, ki jo dajejo ugodne epidemiološke številke, ne prinaša varne jeseni«.

Edini način, da preprečimo debate o tem ali bodo šole v jeseni odprte oziroma zaprte je, da zagotovimo precepljenost prebivalstva. S tem bomo zaščitili tudi gospodarske panoge kot sta turizem in gostinstvo.

Ob obisku stojnice v Laškem je minister najprej obiskal podjetje Fragmat, kjer je zaposlene cepila mobilna enota. Z vodstvom Zdravstvenega doma se je pogovarjal o kadrovski podhranjenosti, s katero se sooča ustanova, poleg tega so govorili tudi o istem problemu urgentnega centra Celje. Dogovorili so se, da se na prireditvi Pivo in cvetje postavi mobilna enota za cepljenje proti covidu-19.

K množičnemu cepljenju je pozval tudi tamkajšnji župan Franc Zdolšek. Po besedah predstavnice celjske območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje Ines Kebler je precepljenost v celjski regiji 32 %, v Laškem pa 29 %.