Skoči do osrednje vsebine

Slovenska olimpijska bakla v Porabju

Gornji Senik, 30. junij 2021 – generalna konzulka RS v Monoštru Metka Lajnšček se je udeležila prireditve z naslovom "Slovenska olimpijska bakla v Porabju". Porabski Slovenci so jo prevzeli na mejnem prehodu Martinje - Gornji Senik in jo nazaj v Slovenijo predali na mejnem prehodu Verica-Čepinci. V imenu Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez sta bila prisotna podpredsednik Janez Sodržnik in predsednik Športne zveze Moravske Toplice in vodja regijske pisarne OKS-ZŠZ Branko Recek.

Skupinska fotografija v športnem parku na Gornjem Seniku | Avtor: KMN

1 / 2

Slovensko baklo so na njeni poti po Porabju nosili predsednika obeh krovnih manjšinskih organizacij, župana obmejnih porabskih naselij Gornji Senik in Verica, domači športni navdušenci in številni mladi. Vsi so nosili majico z napisom "Imamo olimpijske sanje".

V pozdravnih nagovorih so bila poudarjena sporočila slovenske olimpijske bakle: jeklena volja, povezanost, optimizem. Po besedah generalne konzulke šport povezuje in slovenska bakla povezuje rojake na obeh straneh meje, spodbuja prijateljske dobrososedske odnose ter utrjuje čezmejne vezi.