Skoči do osrednje vsebine

Minister za kulturo se bo danes srečal s podpredsednico Evropske komisije

Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti se bo danes, 1. julija 2021, v okviru obiska kolegija Evropske komisije v Ljubljani srečal s podpredsednico Evropske komisije Věro Jourovo. Srečanje vlade predsedujoče države s kolegijem Evropske komisije je tradicionalno srečanje ob začetku predsedovanja Svetu Evropske unije.

Logotip slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije

Na dopoldanskem srečanju s podpredsednico Evropske komisije Juorovo bosta poleg ministra za kulturo dr. Simonitija sodelovala tudi ministra za notranje zadeve in pravosodje, Aleš Hojs in Marjan Dikaučič. Po dopoldanskem trilateralnem srečanju bo pozno popoldan sledilo še bilateralno srečanje ministra za kulturo dr. Simonitija in podpredsednice Evropske komisije Juorove.

Osrednja tema današnjega obiska kolegija Evropske komisije je predstavitev prioritetnih nalog slovenskega predsedovanja in pregled načrta dela tako slovenskega predsedstva kot Evropske komisije. Predstavniki slovenske vlade in Evropske komisije bodo med drugim govorili o okrevanju in odpornosti po pandemiji covida-19, dvojni tranziciji – digitalni in zeleni, migracijah in varnosti ter zunanjih odnosih.