Skoči do osrednje vsebine

Obisk podravske regije in seznanitev z izkušnjami lokalnih podjetnikov

Vlada Republike Slovenije nadaljuje z obiski slovenskih regij – tokrat z obiskom podravske regije. Obiska se je udeležila tudi državna sekretarka na Ministrstvu za finance mag. Kristina Šteblaj, ki je v okviru vladnega obiska najprej obiskala Finančni urad Ptuj. Seznanila se je z delom urada, z vodstvom pa razpravljala tudi o izzivih, s katerimi se srečujejo pri svojem delu.
Predstavniki ministrstva in podjetja stojijo pred proizvodno halo

Obisk podjetja Petrovič | Avtor: Ministrstvo za finance

1 / 2

V nadaljevanju je obiskala podjetji Petrovič v Kidričevem in Riedl v Mariboru, kjer se je seznanila z izkušnjami podjetij in cilji za prihodnost.

Podjetje Petrovič je ekipa mojstrov, ki se ukvarja z dejavnostjo krovstva. Izvajajo strešne kritine, pokrivanje strehe z novo strešno kritino, kleparske storitve, ALU ograje, ALU garaže in podobno. Lasten razvoj in moderna proizvodnja zagotavljata visokokakovostne končne izdelke in prilagoditev zahtevam strank in naročnikov. Direktor podjetja Bojan Petrovič je izpostavil, da podjetnikom pri poslovanju težave predstavljajo birokracija, je pa izpostavil, da je podjetje uspešno, da zaposluje več mladih in izobraženih, v tem letu že 11 novih.

Podjetje Riedl Group pa proizvaja precizne visokokakovostne kovinske izdelke za avtomobilsko, navtično in letalsko industrijo, strojegradnjo, medicino, elektrotehniko ter telekomunikacije. Državna sekretarka Kristina Šteblaj je pohvalila uspešno poslovanje, podjetje ima 90 zaposlenih, in izrazila upanje, da bo takšnih uspešnih zgodb v Sloveniji še več. 

Mag. Šteblaj se je srečala tudi z Antonom Leskovarjem, županom občine Kidričevo, ki ji je predstavil občinske projekte, ki se izvajajo. Beseda je nanesla tudi na spopadanje z epidemijo Covid-19 in na nadaljnje projekte za razvoj lokalne skupnosti.

Sledil je sklepni del obiska podravske regije; javna tribuna v Mariboru, kjer so na aktualna vprašanja odgovarjali gospod Janez Janša, predsednik vlade, in ministri ter državni sekretarji, ki so se udeležili regijskega obiska.