Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Dovžan z Birojem Odbora regij o prioritetah predsedovanja Svetu EU 2021

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar Gašper Dovžan se je pred začetkom predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije virtualno udeležil zasedanja Biroja (predsedstva) Odbora regij.

Državni sekretar Dovžan se je zasedanja Biroja, ki je potekalo dan pred dvodnevnim plenarnim zasedanjem Odbora regij, udeležil na vabilo njegovega predsednika Apostolosa Tzitzikostasa. Predstavil je prednostne naloge slovenskega predsedovanja Svetu EU: odpornost in okrevanje Evropske unije ter krepitev strateške avtonomije Unije, Konferenca o prihodnosti Evrope, Unija evropskega načina življenja, vladavine prava in enakih meril za vse ter verodostojna in varna Evropska unija, sposobna zagotavljati varnost in stabilnost tudi v svoji soseščini.

V razpravi, ki je sledila, je državni sekretar s člani Biroja izmenjal mnenja o prioritetah, morebitnih skupnih interesih in intenzivnejšem sodelovanju z Odborom regij, ob čemer je navedel pripravo dveh mnenj na zaprosilo Slovenije ter obisk Biroja septembra v Sloveniji, ki ga organizira slovenska delegacija v Odboru regij pod vodstvom dr. Ivana Žagarja.