Skoči do osrednje vsebine

Rezultati NPZ 2021 spodbudni

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Na današnji novinarski konferenci so rezultate letošnjega nacionalnega preverjanja znanja (NPZ) predstavili ministrica prof. dr. Simona Kustec, predsednik Državne komisije za vodenje NPZ dr. Janez Vogrinc ter direktor Državnega izpitnega centra dr. Darko Zupanc. Rezultati so spodbudni, je dejala ministrica.

Ministrica prof. dr. Simona Kustec na predstavitvi rezultatov NPZ 2021. | Avtor: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

»Zadovoljna sem, da smo NPZ v tem šolskem letu lahko uspešno izvedli. Rezultati NPZ dajejo učiteljem, šolam ter stroki povratno informacijo o uspešnosti podajanja znanja in za aktualni čas predvsem tudi eno od prepotrebnih izhodišč pri pripravi popravljalnih ukrepov. Analizo dosežkov na NPZ bo možno uporabiti v okviru širše nacionalne evalvacije učinkov izobraževanja na daljavo, ki bo osnova za načrtovanje nadaljnje sistemske podpore in ukrepov,« je dejala ministrica prof. dr. Kustec. Obenem je zadovoljstvo izrazila tudi zato, ker se je pilotno, prvič sploh, tako veliko preverjanje znanja izvedlo na digitalen način. Odzivi učenk in učencev nanj so bili zelo dobri.

»Zaupanje, spoštovanje do dela in rezultatov, ki so ga v tem izjemno težkem letu na NPZ pokazali učenci v sodelovanju z učitelji je tisto, za kar upam in si želim, da bomo vsi skupaj znali spoštovati,« je dejala na novinarski konferenci ministrica.

Gradivo: