Skoči do osrednje vsebine

Gradbena dela na odseku Lesce Bled–Jesenice v polnem teku

Na glavni železniški progi št. 20 Ljubljana–Jesenice–d. m. na odseku Lesce Bled–Jesenice gradbena dela potekajo nepretrgoma, tako ponoči kot podnevi. Nadgradnjo železniške proge izvaja približno 500 ljudi z okrog 200 gradbenimi stroji.

Na odseku Lesce Bled–Jesenice je trenutno v izvedbi gradnja prepustov, treh novih podvozov, premostitvenih objektov ter izvedba sanacije predora Žirovnica.

Istočasno potekata tudi nadgradnji železniških odsekov Kranj–Podnart in Podnart–Lesce Bled.

Na celotnem odseku Kranj–Podnart je tir že položen, trenutno je v izvedbi sproščanje tira ter zaključna dela na voznem omrežju, signalnovarnostnih in telekomunikacijskih napravah. V nadaljevanju pa sledi še končna strojna regulacija tira.

Na odseku Podnart–Lesce Bled je že položenega cca. 5,5 od skupno 10,7 kilometrov tira. V nadaljevanju sledijo še zaključna dela na voznem omrežju, signalnovarnostnih in telekomunikacijskih napravah ter strojne regulacije in sproščanje tira.

Glavnina del bo izvedena v času popolne zapore železniške proge med Kranjem in Jesenicami, torej do 30. 7. 2021, ko bo ponovno vzpostavljen železniški promet.