Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša na zasedanju Evropskega sveta v Bruslju in na srečanju z evropskim komisarjem za sosedstvo in širitev

Predsednik vlade Janez Janša se je danes udeležil zasedanja Evropskega sveta v Bruslju. Evropski voditelji in voditeljice so današnjo razpravo namenili epidemiološkim razmeram in stanju glede cepiv proti covidu-19, pa tudi gospodarskemu okrevanju in migracijam.

Predsednik vlade Janez Janša na srečanju s komisarjem za sosedstvo in širitev Olivérjem Várhelyijem | Avtor: KPV

1 / 3

Evropski voditelji in voditeljice so današnjo razpravo namenili epidemiološkm razmeram in stanju glede cepiv proti covidu-19, pa tudi gospodarskemu okrevanju in migracijam. Del razprave so namenili tudi zunanjim odnosom, vključno z odnosi s Turčijo in Rusijo. Evropski svet se je danes sicer začel z delovnim kosilom z Generalnim sekretarjem Združenih narodov Guterresom, ki je bilo namenjeno osrednjim globalnim izzivom mednarodne skupnosti.

Pred zasedanjem Evropskega sveta se je predsednik vlade Janez Janša srečal s komisarjem za sosedstvo in širitev Olivérjem Várhelyijem. Sogovornika sta se pogovarjala o pripravah na oktobrski vrh EU – Zahodni Balkan in trenutni situaciji v regiji.