Skoči do osrednje vsebine

ClimateADAPT – sodelovanje v anketi o evropskem portalu s področja prilagajanja podnebnim spremembam

ClimateADAPT je evropski portal, ki združuje informacije s področja prilagajanja podnebnim spremembam. Evropska komisija je v svoji novi Strategiji EU za prilagajanje podnebnim spremembam, potrjeni 25. februarja letos, napovedala nadaljnji razvoj portala in storitev, ki jih ponuja zainteresirani javnosti. Na tej osnovi je naročila študijo o vrsti informacij in storitev, ki naj jih portal zagotavlja, da se še bolj približa potrebam uporabnikov. Vabimo vas, da izpolnite anketo o portalu ClimateADAPT.

Portal ClimateADAPT je spletni portal, ki je bil ustanovljen v okviru Evropske okoljske agencije (EEA) v podporo aktivnostim Evropske komisije na področju prilagajanja že ob sprejetju prve Strategije EU za prilagajanje podnebnim spremembam v letu 2013. Skozi leta se je nadgrajeval in dopolnjeval, tako da zdaj obsega že preko 2300 enot na okoli 400 straneh, kar vključuje povezave na relevantne vire o prilagajanju tudi v državah širše v Evropi. Nova EU strategija za prilagajanje podnebnim spremembam, predvideva nadaljnji razvoj portala in storitev. Med tistimi, ki jih je komisija že predstavila, je novoustanovljeni Observatorij o podnebnih spremembah in zdravju (European Climate and Helath Observatory) ter Evropski raziskovalec podatkov o podnebju (European Climate Data Explorer), ki temelji na opazovanjih in storitvah Copernicus C3S.

Z anketo želijo pridobiti mnenje uporabnikov portala in tistih, ki o njem še niso slišali, pa bi morda potrebovali informacije s področja prilagajanja podnebnim spremembam. Anketo v imenu EEA izvaja svetovalno podjetje Ramboll, v petih evropskih državah, ki so izkazale najmanj obiska zadevnega portala v zadnjem obdobju. Cilj ankete je identificirati potrebe uporabnikov portala ter prepreke za večji angažma na portalu, kot tudi priložnosti za komuniciranje o portalu. Anketa traja 10 minut in je dostopna tukaj.

Vaše mnenje je za nadaljnji razvoj portala zelo pomembno, zato vas vabimo k sodelovanju v anketi. Več informacij o portalu ClimateADAPT