Skoči do osrednje vsebine

Sklep o aktiviranju Državnega načrta zaščite in reševanja ob pojavu epidemije preklican

15. junija 2021 je bil izdan sklep o preklicu Sklepa o aktiviranju Državnega načrta zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh zaradi COVID-19, z dne 19. oktober 2020.

S tem Sklepom se prekliče tudi uporaba vseh odredb poveljnica Civilne zaščite Republike Slovenije, izdane v obdobju od 19. oktobra 2020 do 15. junija 2021, za izvajanje operativnih nalog zaščite, reševanj in pomoči, za zajezitev epidemije.

V uporabi pa ostajajo izdane odredbe za aktiviranje pripadnikov Civilne zaščite oziroma prostovoljcev, do končne zajezitve koronavirusa v državi, za potrebe izvajanja nadaljnjih ukrepov povezanih z zajezitvijo širjenja koronavirusa, zlasti za pomoč zdravstvu pri izvajanju cepljenja proti COVID-19 in testiranja na SARS-CoV-2 ter druge oblike pomoči. Nastale stroške pokrije naročnik oziroma uporabnik pomoči Civilne zaščite oz. prostovoljcev.

V primeru, da je posamezna odredba še v fazi postopka za izvedbo storitve opredeljene v odredbi, se veljavnost odredbe podaljša do zaključka uvedenega postopka.

Organi, ki so izvajali naloge, povezane z zajezitvijo širjenja koronaviursa v času razglašene epidemije COVID-19, morajo pripraviti poročilo o izvedenih nalogah in ukrepih. Poročilo se pripravi in posreduje do 30. junija 2021, na elektronski naslov Službe za podporo Štabu CZ RS: podpora@urszr.si.

Osebe nosijo maske in stojijo v polkrogu.

Od leve proti desni: Poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije, minister za zdravje, državni sekretar ministrstva za gospodarstvo in direktorica bolnišnice. | Avtor: Neja Pavlica