Skoči do osrednje vsebine

Posle na ministrstvu za pravosodje prevzel minister Marjan Dikaučič

Minister Marjan Dikaučič je danes prevzel posle na Ministrstvu za pravosodje od dosedanje ministrice mag. Lilijane Kozlovič.

Dosedanja ministrica se je ob primopredaji zahvalila sodelavcem za sodelovanje in podporo. Novemu ministru je zaželela veliko uspeha pri vodenju zahtevnega resorja. »Verjamem, da boste svoje delo opravljali vestno in korektno,« je še dodala mag. Kozlovič.

Novi pravosodni minister Marjan Dikaučič se je Kozlovičevi zahvalil za opravljeno delo in izpostavil, da prihaja v urejeno okolje, za kar je poskrbela, ter dodal: »program dela je v največji meri že določen s predsedovanjem Svetu Evropske unije ter z zaključkom projektov, ki jih določa koalicijska pogodba. Moja vloga v prihodnjem letu bo zato usmerjena predvsem v posamezne zakonske spremembe, ki so načrtovane, in v druge projekte ministrstva vnesti nekaj svežine in neobremenjenega pogleda.«

Marjan Dikaučič je naziv univerzitetni diplomirani pravnik pridobil leta 2006 in se takoj po končani pravni fakulteti zaposlil kot sodniški pripravnik na Višjem sodišču v Ljubljani. Pravniški državni izpit je opravil leta 2009 in nato svojo poklicno pot nadaljeval v zasebnem sektorju.

Pri svojem dosedanjem delu se je srečeval tako z javnim kakor tudi z zasebnim sektorjem, tako da je svoja znanja in izkušnje pridobil na raznovrstnih pravnih in gospodarskih področjih.

Po opravljenem strokovnem izpitu za opravljanje funkcije upravitelja v postopkih zaradi insolventnosti in prisilne likvidacije je bil tudi s strani Republike Slovenije spoznan kot zaupanja vredna oseba in mu je bilo podeljeno dovoljenje za opravljanje funkcije upravitelja v postopkih zaradi insolventnosti in prisilne likvidacije. V zadnjem obdobju se v pretežni meri posveča opravljanju funkcije upravitelja in proučevanju problematike, povezane z insolvenčno zakonodajo.