Skoči do osrednje vsebine

Podaljšanje veljavnosti opravljenega preizkusa usposobljenosti za reševanje iz vode

Z razglasitvijo konca epidemije (15. 6. 2021) začne teči trimesečni rok za podaljšanje veljavnosti preizkusa usposobljenosti za reševalce iz vode na bazenskih in naravnih kopališčih ter za osebe, usposobljene za reševanje iz vode.

Zaradi razglašene epidemije je bila večina kopališč dlje časa zaprtih oziroma so obratovala le nekatera pod določenimi pogoji, zato je bila normalna vadba plavanja in reševanja iz vode onemogočena. Na podlagi Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o reševalcih iz vode se je reševalcem iz vode na bazenskih in naravnih kopališčih ter osebam, usposobljenim za reševanje iz vode, veljavnost opravljenega preizkusa za reševanje iz vode podaljšala.  

Reševalci iz vode na bazenskih in naravnih kopališčih (program A in B) ter osebe, usposobljene za reševanje iz vode (program D), se lahko prijavijo na enega od rednih razpisanih terminov v juniju in juliju 2021 ali pa uveljavljajo s predpisom določeno največ trimesečno podaljšanje, ki se izteče 16. 9. 2021.

Razpis dodatnih terminov v 2021 bo objavljen na spletni strani.

Tiste, ki nameravate preizkus usposobljenosti za reševanje iz vode opraviti septembra 2021, prosimo, da se čim prej prijavite. Na prijavnici pod izbrani termin vpišite september 2021.